СМАК АЗІЇ ВЖЕ ПОРУЧ
В рецепти азіатських страв рис і локшина входять як частина гарніру, забезпечуючи ситість і основу для засвоєння корисних мінералів і мікроелементів з інших компонентів.
Рис вирощують в Японії вже більше двох тисяч років. Це не просто необхідний продукт повсякденного харчування, а священна їжа Японії і всіляко пошановується, як у нас хліб. Використовується він як основа для суші та ролів, компонент для десертів, на його основі роблять алкогольні напої, продукти бродіння. Зерна перемелюють на борошно для приготування локшини й випічки. У стравах азійської кухні з рису вживають сорти рису з високим вмістом клейковини, зручні для склеювання суші та споживання їжі за допомогою паличок.
Другим за значенням гарніром в Японії є азійська локшина, яка використовується в більшості азіатських країн. Її споживання протягом робочого дня становить основу харчування японців. Готують її з борошна різних круп і злаків, зокрема, удон в основі має пшеницю, якісоба роблять з гречки або пшенично-гречаної суміші, рисова фунчоза отримала назву від основного інгредієнта.
Для тих, хто звик до європейського харчування, локшина в азійському стилі й азіатські страви з рисом наділені особливим пікантним смаком, не схожим на «європейські» аналоги.
Смакові особливості полягають як в походженні, так і в способах приготування їжі. У приготуванні рису часто використовують суміш із цукру і рисового оцту, що додає тонкого аромату страм. Вироби з різних злаків мають свої особливості смаків та аромати, властиві продуктам, з яких вони виробляються:
Існують види локшини з додаванням ароматних трав до складу борошна.
Цікавою смаковою особливістю є приготування гарнірів у приправах та соусах із місцевих, часто ферментованих, продуктів, які змінили свої властивості в ході ферментації. До них відноситься маринований імбир, васабі, соєвий соус, мірін та інші. У процесі приготування страви змішування різних соусів і спецій народжує несподівану для смакових рецепторів європейців різноманітність смаків, яку ми часто називаємо вибухом або буянням смаків – настільки яскраво і неповторно вони відчуваються нами.
Рецепти локшини по-азійському легко готувати вдома. Вивчіть склад цікавої для вас страви, підготуйте необхідний набір складників від Katana. Їх завжди можна знайти інтернет–магазинах Розетка і Prom.ua та навіть придбати онлайн! Далі, дотримуючись покрокових інструкцій Katana, уважно пройдіть весь процес готування. Впевнені, що локшина по-азійському з першої спроби у вас вийде чудово. Сміливіше випробовуйте поєднання звичної їжі з новими смаками, спробуйте рецепт соба з овочами, рецепт кришталевої бобової локшини з нашої колекції. До речі, у нас є детальний рецепт рису в стилі паназіатской кухні.