fbpx
рецепти Katana рецепти

СМАК АЗІЇ ВЖЕ ПОРУЧ

Далі смачніше
blacka
Рецепт приготування страв з використанням кляру з панірувальної суміші Tempura (темпура) Katana
Як приготувати м'ясо в Tempura
WOK локшина удон в соусі Теріякі - покроковий рецепт від Katana
WOK локшина удон в соусі Теріякі
WOK локшина Соба в соусі Блек Пеппер - покроковий рецепт Katana
WOK локшина гречана Soba в соусі Блек Пеппер
WOK локшина бобова в устричному соусі - покроковий рецепт Katana
WOK локшина бобова в устричному соусі
Як приготувати WOK вдома
Як приготувати WOK вдома
Рецепт жареного риса с курицей
Рецепт смаженого рису з куркою
Рецепт локшини Якісоба з куркою
Рецепт локшини Якісоба з куркою
Удон зі свининою та овочами
Удон зі свининою та овочами
Рецепт локшини чоу мейн з куркою
Рецепт локшини чоу мейн з куркою
Рецепт рисової локшини з куркою та овочами по-китайськи
Рецепт рисової локшини з куркою та овочами по-китайськи
Соба з креветками та овочами
Соба з креветками та овочами
Рецепт сингапурської локшини з куркою
Рецепт сингапурської локшини з куркою
Рецепт локшини Ло-Мейн із куркою та овочами
Рецепт локшини Ло-Мейн із куркою та овочами
Рецепт рисової локшини зі свининою в соєвому соусі
Рецепт рисової локшини зі свининою в соєвому соусі
Фунчоза з яловичиною та овочами
Фунчоза з яловичиною та овочами
Соба з морепродуктами
Соба з морепродуктами
Рецепт приготування тушкованої яловичини з маринованим імбиром
Рецепт тушкованої яловичини з маринованим імбиром
Как выглядит заправка для риса Katana
Рецепт правильної заправки рису для суші
Технология приготовления риса для суши
Технологія приготування рису для суші
Рецепт жареного риса с курицей
Рецепт смаженого рису з куркою
Рецепт лапши с курицей в соусе терияки
Рецепт локшини з куркою в соусі теріякі
Рецепт собы с овощами
Рецепт соби з овочами
Рецепт широкої рисової локшини з телятиною в кунжутному соусі
Рецепт широкої рисової локшини з телятиною в кунжутному соусі
Рецепт жареной лапши с креветками
Рецепт смаженої локшини з креветками
Рецепт хрустальной бобовой лапши
Рецепт кришталевої бобової локшини

Рецепти рису та локшини по-азіатськи

В рецепти азіатських страв рис і локшина входять як частина гарніру, забезпечуючи ситість і основу для засвоєння корисних мінералів і мікроелементів з інших компонентів.

Рис вирощують в Японії вже більше двох тисяч років. Це не просто необхідний продукт повсякденного харчування, а священна їжа Японії і всіляко пошановується, як у нас хліб. Використовується він як основа для суші та ролів, компонент для десертів, на його основі роблять алкогольні напої, продукти бродіння. Зерна перемелюють на борошно для приготування локшини й випічки. У стравах азійської кухні з рису вживають сорти рису з високим вмістом клейковини, зручні для склеювання суші та споживання їжі за допомогою паличок.

Другим за значенням гарніром в Японії є азійська локшина, яка використовується в більшості азіатських країн. Її споживання протягом робочого дня становить основу харчування японців. Готують її з борошна різних круп і злаків, зокрема, удон в основі має пшеницю, якісоба роблять з гречки або пшенично-гречаної суміші, рисова фунчоза отримала назву від основного інгредієнта.

У чому особливості смаку азіатської локшини і рису?

Для тих, хто звик до європейського харчування, локшина в азійському стилі й азіатські страви з рисом наділені особливим пікантним смаком, не схожим на «європейські» аналоги.

Смакові особливості полягають як в походженні, так і в способах приготування їжі. У приготуванні рису часто використовують суміш із цукру і рисового оцту, що додає тонкого аромату страм. Вироби з різних злаків мають свої особливості смаків та аромати, властиві продуктам, з яких вони виробляються:

  • рис, боби – фунчоза,
  • гречка – соба,
  • пшениця – удон.

Існують види локшини з додаванням ароматних трав до складу борошна.

Цікавою смаковою особливістю є приготування гарнірів у приправах та соусах із місцевих, часто ферментованих, продуктів, які змінили свої властивості в ході ферментації. До них відноситься маринований імбир, васабі, соєвий соус, мірін та інші. У процесі приготування страви змішування різних соусів і спецій народжує несподівану для смакових рецепторів європейців різноманітність смаків, яку ми часто називаємо вибухом або буянням смаків – настільки яскраво і неповторно вони відчуваються нами.

Чому можна легко приготувати локшину і рис по-азійському за допомогою рецептів від Katana?

Рецепти локшини по-азійському легко готувати вдома. Вивчіть склад цікавої для вас страви, підготуйте необхідний набір складників від Katana. Їх завжди можна знайти інтернетмагазинах Розетка і Prom.ua та навіть придбати онлайн! Далі, дотримуючись покрокових інструкцій Katana, уважно пройдіть весь процес готування. Впевнені, що локшина по-азійському з першої спроби у вас вийде чудово. Сміливіше випробовуйте поєднання звичної їжі з новими смаками, спробуйте рецепт соба з овочами, рецепт кришталевої бобової локшини з нашої колекції. До речі, у нас є детальний рецепт рису в стилі паназіатской кухні.

назад
Рецепти рису та локшини по-азіатськи