Рецепт кришталевої бобової локшини

Кришталева локшина — це локшина з крохмалю бобів мунг. У сирому вигляді її практично неможливо відрізнити від інших видів, але при варці вона стає напівпрозорою, за що бобову фунчозу (саме так називається бобова локшина у Східній Азії) і називають скляною або кришталевою. У такої локшини практично немає власного смаку, лише легкі солодкуваті нотки, але вона добре вбирає аромати інших продуктів, тому часто стає чудовою основою для багатокомпонентних страв, наприклад, салатів або нудл-страв. Сьогодні ми хочемо підказати вам, як приготувати бобову локшину з куркою, грибами та овочами — така страва точно завоює серця ваших рідних і близьких! З нашими підказками у вас обов’язково вийде дуже смачне частування.

 Інгредієнти

Цей рецепт з бобовою локшиною, куркою й овочами розрахований на дві порції. Для них нам буде потрібно:

  • 30 г — солодкий перець;
  • 20 г — пекінська капуста;
  • 30 г — синя цибуля;
  • 4 г — часник;
  • 5 г — чорний деревний гриб муер Katana;
  • 60 г — соєвий соус «Пряний» Katana;
  • 150 г — бобова локшина Katana;
  • 25 г — соняшникова олія;
  • 100 г — курка (ліпше вибрати стегно, воно більш соковите, ароматне і з яскраво вираженим смаком).

Кроки приготування

Давайте разом розпочнемо приготування цієї чудової страви! Рецепт бобової локшини складається з таких простих етапів:

  1. Відваримо фунчозу в каструлі (інструкція та точний час вказані на упаковці), потім дістанемо та промиємо холодною водою. Ми радимо точно дотримуватися рекомендацій і не перетримувати локшину, інакше вона практично розтане у воді.
  2. Гриби відваримо в окропі протягом 10 хвилин. Після дістанемо і наріжемо соломкою.
  3. Наріжемо соломкою курку. Додамо м’ясо на сковорідку з розігрітою олією та обсмажимо до золотистої скоринки.
  4. Тепер додамо до курки дрібно нарізані овочі (капусту, цибулю, перець), гриби та подрібнений часник.
  5. Поставимо на середній вогонь, накриємо кришкою й обсмажимо ще хвилину.
  6. Тепер фінальний акорд — додамо сюди бобову локшину, заправимо соєвим соусом і почекаємо ще хвилину, щоб локшина просочилася смаком і ароматом всіх інгредієнтів.

Бобова локшина з грибами муер і куркою готова, можемо розділити її на порції та подавати до столу. Можна прикрасити частування кунжутом, арахісом або зеленню. Страва виходить дуже ситною й оригінальною — гострий часник, хрусткі гриби, ніжна капуста, солодкий перець і м’яка курка створюють справжній феєрверк смаку! Частіше балуйте себе і своїх близьких незвичайними стравами — з нашими рецептами це завжди швидко і легко.