СМАК АЗІЇ ВЖЕ ПОРУЧ
Десерти азіатської кухні сміливо можна назвати фантастичною їжею з присмаком солодощів та казки. У приготуванні солодкого кондитери продовжують дотримуватися японської традиції використання природних компонентів і користі для здоров’я. Будь-які продукти для приготування азіатських страв перетворюються кондитерами в вагасі — ошатний і корисний десерт. У це важко повірити, але в шоколаді під назвою «ика» всередині кальмар, а «ечізен куразі» всього лише … медуза в карамелі, і це — стародавні японські солодощі.
У кондитерську основу японських желе і пастилок покладено аналог агар-агару з місцевих водоростей, що утворює речовина йокан, за властивостями схожа на желатин. Печиво мандзю роблять із пшеничного і рисового тіста з начинками з батату або каштана. Данго — приготовані на пару солодкі коржі з рисового борошна, подаються зі всілякими місцевими топінгами. Із місцевого виду солодких бобів адзуки готують популярний гарячий солодкий суп. Багато інших оригінальних і автентичних корисних солодких виробів можемо відкрити для наших дорослих і дітей.
У короткому огляді кондитерських шедеврів Країни висхідного сонця спостерігаємо, як азіатські десерти зберігають історичні традиції, різноманітність технологій, прихильність до натуральності й користі, акцентуючи увагу на естетичній складовій десертів і солодощів.
Колекція азійських десертів на сайті вже починає наповнюватися, і шанувальників японської кулінарної традиції незабаром потішать приголомшливі рецепти азіатських солодощів від Katana. Сьогодні пропонуємо приготувати в домашніх умовах рецепт рису з кокосовим молоком і манго. Ніжний м’який аромат кокоса сплітається з рисовою текстурою в поживний і корисний сніданок для дорослих і дітей, освіжаючий смак манго заряджає бадьорістю. Смачного!
Порівнювати рецепти азійських десертів нема з чим, оскільки європейські десерти принципово інші. Відмінності помітні з першого погляду, і заглиблюючись в історичні традиції створення та технології приготування, бачимо їх буквально у всьому.
Азіатські десерти відрізняються від європейських естетикою оформлення, вони наповнені смислами. Зустрічаються торти з сюжетними лініями, виконані в прозорих фруктових желе. Іноді десерти містять виховні посили, при цьому завжди симпатичні, що подобається дітям і дорослим. Зазвичай солодощі та ласощі, приготовлені з натуральних компонентів, відображають їхній зовнішній вигляд в оформленні. Готуються переважно як додаткове частування до напоїв із зеленого чаю.
У сучасних магазинах солодощів часто зустрічаються вироби, побудовані на несподіваних смакових контрастах:
У кафе кондитерських Японії зустрічаються аналоги європейських бісквітів, завезені голландцями в XVI столітті, незначно перетворені, з більш жорсткою консистенцією та чарівною хрусткою скоринкою на поверхні.
Японці з задоволенням вживають звичні нам шоколади і муси, що представляють екзотику для їхніх національних смакових традицій. А ми починаємо готувати десерти в азіатському стилі, розкриваючи для себе багатство навколишньої природи і користі, що містяться в ній. Продовжуємо нескінченний і захоплюючий процес пізнання світу з продуктами і рецептами від Katana!