fbpx
рецепти Katana рецепти

СМАК АЗІЇ ВЖЕ ПОРУЧ

Далі смачніше
blacka
Як приготувати японський суп Рамен Місо вдома Катана
Як приготувати рамен вдома
Рецепт приготування салату з шиїтаке і спаржевою квасолею
Рецепт приготування салату з шиїтаке і спаржевою квасолею
Суп з локшиною удон
Суп із локшиною удон
Рецепт салату Вакаме
Рецепт салату Вакаме
Рецепт мисо-супа с соевым сыром тофу
Рецепт місо супу з соєвим сиром тофу
Рецепт салата с морской капустой и грибами
Салат з морською капустою і грибами

Рецепти азіатських супів та салатів

Японці люблять готувати супи і бульйони, вживаючи їх на обід і на вечерю. Рецепти азійських супів, залежно від району проживання, готують на основі бульйонів:

  •  овочевих,
  •  рибних,
  •  м’ясних.

Потім в них додаються тверді інгредієнти з місцевого природного середовища: гриби шиїтаке, водорості, квасоля або соєві боби, місцеві спеції та приправи.

Гарячих рідких страв у Японії безліч, і всі вони мають свої особливі смаки, навіть самобутні характери. Найбільш відомий місо, на основі соєвої пасти, популярного інгредієнта багатьох страв. Особливо вишуканим вважається рецепт місо-супу з сиром Тофу. 

Азіатські салати користуються пошаною на столі японців. Простий щоденний салат для них складається з одного або декількох видів водоростей у вільній комбінації. Часто вони заправляються соусами, васабі, імбиром, горіхами.

Готують і теплі салати, до складу яких може входити риба, морепродукти, водорості. Вони прогріваються з додаванням соусів перед подачею на стіл.

Холодні салати переважно овочеві, схожі на традиційний європейський смак. Часто туди входять такі компоненти, як

  • дайкон, різновид редису
  • удо, вид селери
  • імбир, популярний корінь рослини
  • васабі, різновид нашого хрону з більш м’яким смаком.

Які смакові відмінності азіатських супів і салатів від європейських?

Хоча в європейській, особливо слов’янській, кухні традиційно готують супи, вони мало чим схожі на японські. У японців це більше напій, що подається до страви (риби або м’яса), а не самостійне «перше», як у нас. Часто день японця починається з мисочки місо, іноді п’ють кілька чашок на день. Супи в Японії надзвичайно поживні, в рідині міститься безліч мінералів і вітамінів.

Мабуть, схожість із нашим супом полягає в використанні технології приготування на основі бульйонів. Далі додаються компоненти, що створюють смакові відмінності. У японському супі можуть зустрітися:

  • ферментовані боби,
  • мариноване м’ясо,
  • крохмаль,
  • водорості,
  • сушена рибна стружка.

Європейські компоненти використовуються в незвичних нам поєднаннях і створюють особливі інтригуючі смаки. Перш ніж готувати азійські супи вдома, обов’язково відвідайте сторінку лайфхаки для приготування азіатських страв.

Салати азійської кухні мають більше схожості з європейським складом овочів, часто застосовуються ті ж компоненти і популярні заправки:

  • огірки,
  • редис,
  • капуста,
  • морква,
  • заправка соєвим соусом.

Кращі азіатські салати напевне ті, що мають особливий, незвичний для нас смак. Традиційними вважаються комбінації з різних видів водоростей, приправлені соусами.

Які салати і супи можна приготувати за допомогою рецептів від Katana?

Захоплення кулінарією викликає не менший азарт у гурманів, ніж футбол чи гра в покер у фанатів цих ігор. Нам вже не терпиться приготувати разом з вами смачні азіатські супи вдома. Спробувавши приготувати рецепт місо-супу з соєвим сиром тофу від Katana, ви здивуєте ваших близьких яскравим смаком страви. Основні інгредієнти можна придбати в інтернетмагазинах Prom.ua та ROZETKA, а покрокові рецепти приготування знайти на сайті. Наступною спробою може стати будь-який суп на основі бульйону.

З колекції Katana можна протестувати в домашньому виконанні салати по-азіатськи як додаткову страву або самостійну вечерю. Особливості приготування описані на сайті для наступних салатів: 

  • з морською капустою і грибами. Приголомшливе, незвичайне поєднання смаків, багатство мікроелементів, йоду, селену, з рослинним білком.
  • вакаме. З морської водорості з цікавою заправкою.
  • з шиїтаке і спаржевої квасолею. Ситний, калорійний, наповнений різними видами рослинного білка.

Колекція рецептів від Katana постійно наповнюється, користуйтеся сайтом, щоб дізнаватися новинки.

назад
Рецепти азіатських супів та салатів