fbpx

Recepts

рецепти Katana рецепти

СМАК АЗІЇ ВЖЕ ПОРУЧ

Далі смачніше
blacka
Катана изображение
Рецепт шою рамену
Рецепт місо рамену від Katana
Рецепт місо рамену
Як приготувати японський суп Рамен Місо вдома Катана
Як приготувати рамен вдома
Рецепт приготування салату з шиїтаке і спаржевою квасолею
Рецепт приготування салату з шиїтаке і спаржевою квасолею
Суп з локшиною удон
Суп із локшиною удон
Рецепт салату Вакаме
Рецепт салату Вакаме
Рецепт мисо-супа с соевым сыром тофу
Рецепт місо супу з соєвим сиром тофу
Рецепт салата с морской капустой и грибами
Салат з морською капустою і грибами

Рецепти азіатських супів та салатів

Японці люблять готувати супи і бульйони, вживаючи їх на обід і на вечерю. Рецепти азійських супів, залежно від району проживання, готують на основі бульйонів:

  •  овочевих,
  •  рибних,
  •  м’ясних.

Потім в них додаються тверді інгредієнти з місцевого природного середовища: гриби шиїтаке, водорості, квасоля або соєві боби, місцеві спеції та приправи.

Гарячих рідких страв у Японії безліч, і всі вони мають свої особливі смаки, навіть самобутні характери. Найбільш відомий місо, на основі соєвої пасти, популярного інгредієнта багатьох страв. Особливо вишуканим вважається рецепт місо-супу з сиром Тофу. 

Азіатські салати користуються пошаною на столі японців. Простий щоденний салат для них складається з одного або декількох видів водоростей у вільній комбінації. Часто вони заправляються соусами, васабі, імбиром, горіхами.

Готують і теплі салати, до складу яких може входити риба, морепродукти, водорості. Вони прогріваються з додаванням соусів перед подачею на стіл.

Холодні салати переважно овочеві, схожі на традиційний європейський смак. Часто туди входять такі компоненти, як

  • дайкон, різновид редису
  • удо, вид селери
  • імбир, популярний корінь рослини
  • васабі, різновид нашого хрону з більш м’яким смаком.

Які смакові відмінності азіатських супів і салатів від європейських?

Хоча в європейській, особливо слов’янській, кухні традиційно готують супи, вони мало чим схожі на японські. У японців це більше напій, що подається до страви (риби або м’яса), а не самостійне «перше», як у нас. Часто день японця починається з мисочки місо, іноді п’ють кілька чашок на день. Супи в Японії надзвичайно поживні, в рідині міститься безліч мінералів і вітамінів.

Мабуть, схожість із нашим супом полягає в використанні технології приготування на основі бульйонів. Далі додаються компоненти, що створюють смакові відмінності. У японському супі можуть зустрітися:

  • ферментовані боби,
  • мариноване м’ясо,
  • крохмаль,
  • водорості,
  • сушена рибна стружка.

Європейські компоненти використовуються в незвичних нам поєднаннях і створюють особливі інтригуючі смаки. Перш ніж готувати азійські супи вдома, обов’язково відвідайте сторінку лайфхаки для приготування азіатських страв.

Салати азійської кухні мають більше схожості з європейським складом овочів, часто застосовуються ті ж компоненти і популярні заправки:

  • огірки,
  • редис,
  • капуста,
  • морква,
  • заправка соєвим соусом.

Кращі азіатські салати напевне ті, що мають особливий, незвичний для нас смак. Традиційними вважаються комбінації з різних видів водоростей, приправлені соусами.

Які салати і супи можна приготувати за допомогою рецептів від Katana?

Захоплення кулінарією викликає не менший азарт у гурманів, ніж футбол чи гра в покер у фанатів цих ігор. Нам вже не терпиться приготувати разом з вами смачні азіатські супи вдома. Спробувавши приготувати рецепт місо-супу з соєвим сиром тофу від Katana, ви здивуєте ваших близьких яскравим смаком страви. Основні інгредієнти можна придбати в інтернетмагазинах Prom.ua та ROZETKA, а покрокові рецепти приготування знайти на сайті. Наступною спробою може стати будь-який суп на основі бульйону.

З колекції Katana можна протестувати в домашньому виконанні салати по-азіатськи як додаткову страву або самостійну вечерю. Особливості приготування описані на сайті для наступних салатів: 

  • з морською капустою і грибами. Приголомшливе, незвичайне поєднання смаків, багатство мікроелементів, йоду, селену, з рослинним білком.
  • вакаме. З морської водорості з цікавою заправкою.
  • з шиїтаке і спаржевої квасолею. Ситний, калорійний, наповнений різними видами рослинного білка.

Колекція рецептів від Katana постійно наповнюється, користуйтеся сайтом, щоб дізнаватися новинки.

назад
Рецепти азіатських супів та салатів