Рецепт місо супу з соєвим сиром тофу продукты katana Ингредиенты для мисо-супа с соевым сыром тофу Рецепт місо супу з соєвим сиром тофу
cook_time
Приготування15 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Рецепт роллу в кунжуті з вершковим сиром і грибами шиїтаке
Рецепт роллу в кунжуті з вершковим сиром і грибами шиїтаке
 Рецепт рису з кокосовим молоком і манго
Рецепт рису з кокосовим молоком і манго

Рецепт місо супу з соєвим сиром тофу

Місо-суп — одна з найпопулярніших страв у Японії. Це традиційний японський сніданок, як у нас яєчня, вівсянка чи сирники. Гарячий суп насичує на весь день і тонізує не гірше, ніж кава. Основний інгредієнт страви — паста місо, яку японці називають «смаком мами», тобто найважливішим продуктом країни.  Хоча цей продукт виробляють із сої, він часто замінює у стравах молочні продукти, такі як сметана і масло — японці їх практично не вживають через поширену непереносимість лактози. Крім пасти в рецепт супу місо можуть входити найрізноманітніші начинки, але правильно приготований бульйон відіграє головну роль, його має бути більше, ніж інших інгредієнтів. Сьогодні ми розповімо, як приготувати місо-суп із соєвим сиром тофу.

Інгредієнти для мисо супу

Для приготування супу місо нам знадобляться якісні інгредієнти — в цьому випадку страва вийде ідеальною. Для приготування двох порцій нам знадобиться:

Кроки приготування

Рецепт місо-супу досить простий:

  1. Візьмемо каструлю і наллємо в неї 0,5 л води. Поставимо на плиту і доведемо до кипіння. Тепер зменшимо температуру до мінімуму і додамо водорості вакаме. Їх необхідно варити 1,5 хвилини.
  2. Додамо в каструлю місо-пасту і ретельно розмішаємо до її повного розчинення — бульйон повинен бути однорідним, без грудочок, тому часто пасту при додаванні перетирають через сито.
  3. Додамо за смаком соєвий соус, доведемо до кипіння і проваримо 2—3 хвилини.
  4. Щоб подача була більш автентичною, ми радимо використовувати глиняні лаковані піали — саме так суп подають в Японії. На дно покладемо шматочки тофу і дрібно порізану зелену цибулю. Розіллємо гарячий бульйон у тарілки та посиплемо кожну порцію кунжутом.

Тепер ми з вами засвоїли рецепт місо-супу і сподіваємося, що він знайде своє місце в вашому переліку улюблених страв. Солодкувато-солоний бульйон із характерним смаком умамі, доповнений пікантною цибулею та ніжним тофу, стане чудовим сніданком або обідом, який готується за лічені хвилини. Суп буде смачним і ситним навіть без м’яса, масла і сметани, отже чудово підійде веганам і тим, хто поститься. Іноді його подають як закуску перед основною стравою. Обов’язково додайте цю страву до свого повсякденного раціону! Також ознайомтеся з кращими інгредієнтами для приготування азіатських страв від Katana.