Рецепт рису з кокосовим молоком і манго Продукция Катана Приготовление риса с кокосовым молоком и манго Рецепт рису з кокосовим молоком і манго
cook_time
Приготування35 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Рецепт смаженого рису з куркою
Рецепт смаженого рису з куркою
 Рецепт локшини з куркою в соусі теріякі
Рецепт локшини з куркою в соусі теріякі

Рецепт рису з кокосовим молоком і манго

У людини, яка дуже опосередковано знайома з азіатською кухнею, може скластися враження, що вона вся складається лише з солоних і гострих страв, а солодощів у ній із якихось причин немає. Але це зовсім не так! Сьогодні ми хочемо поділитися з вами секретами приготування екзотичного десерту — солодкого рису. За основу беремо цей популярний злак, а потім додаємо автентичні нотки: ароматне кокосове молоко та соковита м’якоть манго одразу ж перенесуть вас прямо на Схід! Цей рецепт солодкого рису дуже популярний в Таїланді, але з нашими підказками ви легко приготуєте його на власній кухні. Нумо швидше готувати разом!

Інгредієнти

Для рецепта солодкого рису нам знадобляться:

Кроки приготування

Отже, всього кілька кроків відділяють нас від смачної солодкої страви з рису. Рецепт дуже легкий і простий:

  1. Відваримо злак (додамо його в киплячу воду та витримаємо на слабкому вогні — точний час зазначено на упаковці).
  2. Тепер зіллємо зайву воду та додамо сюди кокосове молоко та згущене молоко. Проваримо ще протягом 2-3 хвилин. Спробуємо невеликий шматочок нашого шедевра — якщо він ще недостатньо солодкий, можемо додати трохи цукру за смаком.
  3. Все готово, залишилося лише викласти солодкий рис на тарілку та покласти згори нарізане кубиками манго.

Один із головних компонентів рису з кокосовим молоком і манго — звичайно ж, цей екзотичний фрукт. Від його якості дуже сильно залежить кінцевий результат, тому варто ретельно підійти до його вибору. За бажанням можна використовувати консервовані шматочки манго — вони точно будуть солодкими. Але якщо ви хочете отримати максимум користі, варто вибрати свіжий фрукт, дотримуючись таких правил:

  1. Придивіться на колір шкірки. Він може відрізнятися в залежності від сорту, але обов’язково повинен бути яскравим і насиченим.
  2. Зверніть увагу на форму плодів. Вони повинні бути округлими — в плоских мало м’якоті та соку.
  3. Стисніть манго в долоні. Воно повинно бути пружним, не твердим, але і не дуже м’яким. Від натискання пальцем повинна залишитися легка вм’ятина, яка швидко зникає.
  4. Понюхайте фрукт. Чим приємніший і більш насичений запах, тим він смачніший і стигліший. Кислуватий запах свідчить про те, що манго перезріло.

Тепер ви знаєте всі секрети приготування цього чудового десерту, а також правила вибору його основних інгредієнтів. Обов’язково порадуйте цим незвичайним частуванням своїх близьких!