Рецепт рису з кокосовим молоком і манго Продукция Катана Приготовление риса с кокосовым молоком и манго Рецепт рису з кокосовим молоком і манго
cook_time
Приготування 35 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

Рецепт рису з кокосовим молоком і манго

У людини, яка дуже опосередковано знайома з азіатською кухнею, може скластися враження, що вона вся складається лише з солоних і гострих страв, а солодощів у ній із якихось причин немає. Але це зовсім не так! Сьогодні ми хочемо поділитися з вами секретами приготування екзотичного десерту — солодкого рису. За основу беремо цей популярний злак, а потім додаємо автентичні нотки: ароматне кокосове молоко та соковита м’якоть манго одразу ж перенесуть вас прямо на Схід! Цей рецепт солодкого рису дуже популярний в Таїланді, але з нашими підказками ви легко приготуєте його на власній кухні. Нумо швидше готувати разом!

Продукция Катана

Інгредієнти

Для рецепта солодкого рису нам знадобляться:

Приготовление риса с кокосовым молоком и манго

Кроки приготування

Отже, всього кілька кроків відділяють нас від смачної солодкої страви з рису. Рецепт дуже легкий і простий:

  1. Відваримо злак (додамо його в киплячу воду та витримаємо на слабкому вогні — точний час зазначено на упаковці).
  2. Тепер зіллємо зайву воду та додамо сюди кокосове молоко та згущене молоко. Проваримо ще протягом 2-3 хвилин. Спробуємо невеликий шматочок нашого шедевра — якщо він ще недостатньо солодкий, можемо додати трохи цукру за смаком.
  3. Все готово, залишилося лише викласти солодкий рис на тарілку та покласти згори нарізане кубиками манго.
Рецепт рису з кокосовим молоком і манго

Один із головних компонентів рису з кокосовим молоком і манго — звичайно ж, цей екзотичний фрукт. Від його якості дуже сильно залежить кінцевий результат, тому варто ретельно підійти до його вибору. За бажанням можна використовувати консервовані шматочки манго — вони точно будуть солодкими. Але якщо ви хочете отримати максимум користі, варто вибрати свіжий фрукт, дотримуючись таких правил:

  1. Придивіться на колір шкірки. Він може відрізнятися в залежності від сорту, але обов’язково повинен бути яскравим і насиченим.
  2. Зверніть увагу на форму плодів. Вони повинні бути округлими — в плоских мало м’якоті та соку.
  3. Стисніть манго в долоні. Воно повинно бути пружним, не твердим, але і не дуже м’яким. Від натискання пальцем повинна залишитися легка вм’ятина, яка швидко зникає.
  4. Понюхайте фрукт. Чим приємніший і більш насичений запах, тим він смачніший і стигліший. Кислуватий запах свідчить про те, що манго перезріло.

Тепер ви знаєте всі секрети приготування цього чудового десерту, а також правила вибору його основних інгредієнтів. Обов’язково порадуйте цим незвичайним частуванням своїх близьких!