Як правильно готувати гриби муер?
Гриб муер — поширений інгредієнт східних страв. Він солодкуватий, без сильно вираженого грибного смаку, трохи нагадує за смаком морепродукти. Його текстура, що трохи нагадує хрящ, щільна, злегка хрустка — головна причина, завдяки якій заслужив свою популярність гриб муер. Як готувати цей незвичайний продукт? Зараз ми поділимося з вами усіма хитрощами, перевіреними на власній практиці!
Сам по собі муер не має вираженого смаку, тому існує безліч способів, як приготувати китайський деревний гриб, доповнивши його спеціями, м’ясом або овочами. Він проявляє себе зовсім по-новому, вбираючи смаки й аромати інших інгредієнтів, підкреслюючи їх. Найкраще поєднувати цей гриб із кисло-солодкими спеціями та соусами. Ми зібрали для вас найкращі варіанти, як приготувати смачну незвичайну страву з цими грибами:
Перед тим, як готувати гриби муер, потрібно замочити їх у великій кількості гарячої води на 20 хвилин. Враховуйте, що їхній об’єм збільшиться десь у 8 разів. Після цього гриби можна промити, посолити, заправити рисовим оцтом і розпочати їхнє приготування. У такому вигляді їх можна зберігати в закритій тарі в холодильнику до 2–3 днів. Якщо ж ви помітили, що краї грибів стали буріти, терміново промийте їх і піддайте термічній обробці. Існує кілька способів приготувати цей продукт.
Щоб приготувати замочені гриби, достатньо проварити їх протягом 5–7 хвилин на слабкому вогні та лишити на 10 хвилин, після чого додавати у будь-які страви. Якщо ж у вас є тільки сухі гриби, потрібно їх так само проварити протягом 10–15 хвилин, а потім дати настоятися хоча б 20 хвилин.
2. Як і скільки смажити муер
Зазвичай ці гриби смажать із цибулею, імбиром, м’ясом або овочами та різноманітними спеціями, щоб зробити смак більш цікавим. Найчастіше муер спочатку проварюють протягом 10 хвилин, щоб він не був жорстким, і тільки після цього обсмажують протягом 15 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати китайські деревні гриби. Ми впевнені, що з деревними грибами муер ваші страви будуть найсмачнішими! Тим паче, що окрім чудових кулінарних якостей цей продукт позитивно впливає на організм. Профілактика ожиріння, зниження кислотності, підвищення імунітету — це далеко не всі корисні якості, які має цей гриб. Також шукайте на нашому сайті лайфхаки для приготування азіатських страв, щоб кожен день радувати близьких новими екзотичними частуваннями, роблячи це швидко і просто.