Місо суп – як і чим правильно їсти
Місосіру — одна з улюблених страв японців, суп на основі бульйону з місо-пасти та водоростей вакаме. Без нього не проходить практично жоден день — його їдять на сніданок, обід і вечерю, тому кожному любителю японської кухні варто знати, як їсти місо суп. Ми зібрали для вас лайфхаки, які дозволять вам зробити трапезу максимально автентичною!
Існує два види приборів для місо-супу:
Існує безліч різновидів цієї страви, тому все залежить від того, в якому саме вигляді вам його подадуть. Є кілька варіантів, і ми з задоволенням вам про них розповімо.
Суп, який зазвичай подають після трапези для легкого перетравлення їжі, складається тільки з пасти місо, води та водоростей вакаме. Його п’ють прямо з піали, не використовуючи ложку.
Зазвичай у цьому випадку подають одразу три страви — місосіру, відварений рис і м’ясо чи овочі. Їх їдять за так званим принципом трикутника: спочатку роблять невеликий ковток супу, потім потроху рису і основної страви. Коли їжа закінчиться, з’їжте вакаме, що залишилися на дні піали, за допомогою паличок.
Рідину відпивають невеликими ковтками з піали чи використовують для цього спеціальну ложечку, а тверді інгредієнти їдять за допомогою паличок.
Тепер ви знаєте, як їдять місо суп. Якщо ви хочете приготувати його в домашніх умовах, вам точно знадобиться місо паста від Катана! Також на нашому сайті ви зможете знайти інші рецепти азіатських страв, які допоможуть урізноманітнити ваше щоденне меню.