Феноменальна популярність суші та ролів, а також цікавість до традиційної азійської кухні «змусили» нас вивчити все про ці делікатеси.
Відвідуючи суші-бари і ресторани, чи ставили ви собі запитання, чому більшість кухарів суші – чоловіки? Це традиція, витоки якої закладені ще в Стародавній Японії, тому ми і пропонуємо розібрати, з чим саме пов’язано те, що роли готують чоловіки.
Існуюча традиція прийшла з батьківщини суші та ролів – Країни Вранішнього Сонця – Японії. Так-так, там їх готують виключно чоловіки.
Однією з особливостей приготування суші та ролів є те, що професійно їх повинен готувати так званий «Такумі сусі» – «виробник суші». У перекладі з японської цей термін буквально означає «людина чоловічої статі, яка повністю присвятила своє життя і талант кулінарії і японської національної кухні».
Але не легендами єдиними! На питання, хто повинен готувати суші – чоловік чи жінка, японці не тільки дають однозначну відповідь на користь представників сильної статі, а й пояснюють, чому так.
Вся річ у тому, що у приготуванні цієї японської страви вкрай важливо дотримуватися температурного режиму всіх використовуваних інгредієнтів.
Але згідно з японським світоглядом при готуванні їжі у жінок температура тіла підвищується на 2-4 градуси – це доводять і наукові дослідження. Виходячи з того, щоб зберегти автентичність смаку суші та ролів, в Країні Вранішнього Сонця суші готують тільки чоловіки.
Споконвічні традиції змінюються і застосовуються по-новому, тому в більшості європейських країн Сушистами можуть бути як жінки, так і чоловіки!
Ось тільки в Японії усталені традиції щодо приготування страв національної кухні залишаються незмінними. І там донині всі сушисти – представники сильної статі.
Тепер ви знаєте, чому суші готують чоловіки, а критиками і цінителями японської кухні в основному є жінки!
У блозі Катана ви знайдете ще багато відповідей на різні питання, що цікавлять вас – як правильно тримати палички для суші, якою стороною покласти норі і в чому секрет страв японської традиційної кухні.