Васабі — популярна в Японії приправа, яку виготовляють з кореня однойменної рослини. Її подають в першу чергу до суші, але також доповнюють гострою пастою м’ясо, рибу, сир, додають у маринади та використовують для прикрашання страв. Японці готують васабі з сирого кореня, але в наших реаліях зазвичай можна знайти порошок із сушеної сировини. Тому, якщо вам цікаво, як зробити васабі, потрібно спочатку його придбати. Ми хочемо поділитися з вами перевіреними секретами, які дозволять перетворити цей порошок у вишукану пасту!
Як приготувати пекучий васабі з порошку?
Існує кілька способів як приготувати васабі з порошку. Сьогодні ми поділимося з вами деякими з них.
1 спосіб. Класичний. Це найпростіший спосіб, як приготувати васабі з сухого порошку — саме так частіше за все і подають приправу. Для приготування васабі в домашніх умовах вам знадобиться:
- 1 ст. л. — порошок васабі Katana;
- 2 ст. л. — кип’ячена холодна вода.
- Помістіть порошок у суху креманку, чашку або склянку, додавайте потроху воду, ретельно помішуючи, доки маса не набуде консистенції м’якої глини. Вода обов’язково повинна бути кип’яченою, щоб не зіпсувати смак.
- Перекладіть васабі в чарку та переверніть її на блюдце. Приберіть чарку та дайте гірці васабі підсохнути протягом 10 хвилин. Так він набуде яскравого приємного аромату.
- В Японії часто подають васабі не гіркою, а у вигляді квітки, листка або деревця. Ви теж можете поекспериментувати з формою.
2 спосіб. З рисовим оцтом. Якщо ви шукаєте, як приготувати васабі незвично, обов’язково спробуйте цей спосіб! Цукор зробить васабі більш пекучим, а рисовий оцет додасть кисло-солодкого смаку та приємного аромату. Для приготування васабі вам знадобиться:
- 1 ст. л. — порошок васабі Katana;
- 1,5 ст. л. — холодна вода;
- 1/3 ч. л. — цукор;
- 1/3 ч. л. — рисовий оцет Katana.
- Помістіть сухі інгредієнти в чашку або креманку, додайте воду і швидко розмішайте, щоб не утворилися грудочки.
- Додайте в приправу рисовий оцет і ще раз добре перемішайте.
- Сервіруйте васабі за допомогою чарки, як ми робили раніше, чи іншим способом, який вам подобається.
3 спосіб. З хроном і лимонним соком. Це не дуже звичайний рецепт, як приготувати васабі в домашніх умовах. Такий соус чудово підійде до різних м’ясних і рибних страв. Для приготування вам знадобиться:
- 1 ч. л. — порошок васабі Katana;
- 1 ч. л. — холодна кип’ячена вода;
- 1/3 ч. л. — соєвий соус «Класичний» Katana;
- 1/3 ч. л. — тертий хрін;
- 3 краплі — лимонний сік.
- Ретельно змішайте порошок васабі з водою та соєвим соусом.
- Додайте хрін, сік лимона та ще раз добре перемішайте.
- Красиво сформуйте соус за допомогою чарки або будь-яким іншим способом.
Як вибрати правильний порошок для васабі?
Перед тим, як приготувати соус васабі в домашніх умовах, дуже важливо вибрати якісний порошок, щоб приправа порадувала своїм смаком. Для цього потрібно обов’язково звернути увагу на такі нюанси.
- Обов’язково переконайтеся, що в складі на першому місці стоїть саме васабі, а не звичайний хрін. Ми відповідаємо за якість нашого продукту, тому наша приправа для приготування васабі саме така!
- Порошок повинен бути дрібним, розсипчастим, дрібно мелений, щоб його було легко розмішати без грудочок.
- Обов’язково перевірте термін придатності та герметичність упаковки.
Тепер ви знаєте, з чого робиться васабі та як його правильно приготувати. На нашому сайті ви також можете більше дізнатися про інші інгредієнти для приготування азіатських страв.