Рецепт приготовления салата с шиитаке и спаржевой фасолью Ингредиенты для рецепта салата с шиитаке и спаржевой фасолью Салат с шиитаке и спаржевой фасолью Рецепт приготовления салата с шиитаке и спаржевой фасолью
cook_time
Приготування20 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Фунчоза з яловичиною та овочами
Фунчоза з яловичиною та овочами
 Суші норімакі
Суші норімакі

Рецепт приготування салату з шиїтаке і спаржевою квасолею

Азіатська кухня — справжнє джерело вегетаріанських страв, причому таких смачних, що навіть найзатятіші м’ясоїди їдять їх із величезним задоволенням. Наприклад, сьогодні ми розповімо вам про те, як приготувати салат із сушених грибів шиїтаке та спаржевої квасолі. Завдяки високому вмісту білка страва не лише виходить дуже поживною, а й підкорює з першого шматочка своїм смаком. Ароматні гриби, соковита квасоля, хрусткий кунжут із тонкими горіховими нотками й каскад гострих спецій — таке поєднання багатьом припаде до душі! Давайте ж почнемо приготування — за допомогою наших підказок дуже скоро на вашому столі з’явиться страва, яка відразу завоює ваше серце й надовго затримається в вашому меню.

Інгредієнти

Як правило, страва готується з розрахунку на дві порції. У цьому випадку нам будуть потрібні наступні інгредієнти:

Етапи приготування

Коли ми підготували всі необхідні продукти, розпочнемо створення справжнього кулінарного шедевру — салата з шиїтаке. Приготування складається з декількох нескладних кроків:

  1. Гриби заздалегідь замочимо на кілька годин і відваримо протягом 3–4 хвилин. Готові шиїтаке наріжемо соломкою.
  2. Закип’ятимо трохи води, опустимо туди квасолю на 7–9 хвилин. Після цього дістанемо й обполоснемо холодною водою.
  3. Для приготування заправки змішаємо в сотейнику кунжутну і будь-яку іншу рослинну олію, додамо кунжутне насіння, рисовий оцет, сіль і цукор.
  4. Поставимо сотейник на середній вогонь і доведемо до кипіння, періодично помішуючи. Дочекаємося, щоби суміш стала повністю однорідною.
  5. Додамо в заправку пропущений через прес часник, а також імбир, пластівці перцю чилі.
  6. Викладемо гриби і квасолю в тарілку, поллємо заправкою, перемішаємо і подамо до столу.

Салат можна подавати як холодну закуску, гарнір до страв із м’яса та риби або самостійне частування — наприклад, він чудово підійде, щоб побалувати себе чимось незвичайним під час посту або порадувати знайомих веганів. Страва дуже смачна і в теплому вигляді, і в холодному, після того, як продукти добре просочаться гострою заправкою. Здивуйте своїх друзів і рідних смачним і корисним салатом із грибами шиїтаке — з нашими підказками ця страва вдасться вам швидко й легко!