Як приготувати васабі в домашніх умовах?

Васабі — популярна в Японії приправа, яку виготовляють з кореня однойменної рослини. Її подають в першу чергу до суші, але також доповнюють гострою пастою м’ясо, рибу, сир, додають у маринади та використовують для прикрашання страв. Японці готують васабі з сирого кореня, але в наших реаліях зазвичай можна знайти порошок із сушеної сировини. Тому, якщо вам цікаво, як зробити васабі, потрібно спочатку його придбати. Ми хочемо поділитися з вами перевіреними секретами, які дозволять перетворити цей порошок у вишукану пасту!

Як приготувати пекучий васабі з порошку?

Існує кілька способів як приготувати васабі з порошку. Сьогодні ми поділимося з вами деякими з них.
1 спосіб. Класичний. Це найпростіший спосіб, як приготувати васабі з сухого порошку — саме так частіше за все і подають приправу. Для приготування вам знадобиться:

  • 1 ст. л. — порошок васабі Katana;
  • 2 ст. л. — кип’ячена холодна вода.
  1. Помістіть порошок у суху креманку, чашку або склянку, додавайте потроху воду, ретельно помішуючи, доки маса не набуде консистенції м’якої глини. Вода обов’язково повинна бути кип’яченою, щоб не зіпсувати смак.
  2. Перекладіть васабі в чарку та переверніть її на блюдце. Приберіть чарку та дайте гірці васабі підсохнути протягом 10 хвилин. Так він набуде яскравого приємного аромату.
  3. В Японії часто подають васабі не гіркою, а у вигляді квітки, листка або деревця. Ви теж можете поекспериментувати з формою.

2 спосіб. З рисовим оцтом. Якщо ви шукаєте, як приготувати васабі незвично, обов’язково спробуйте цей спосіб! Цукор зробить васабі більш пекучим, а рисовий оцет додасть кисло-солодкого смаку та приємного аромату. Для приготування вам знадобиться:

  • 1 ст. л. — порошок васабі Katana;
  • 1,5 ст. л. — холодна вода;
  • 1/3 ч. л. — цукор;
  • 1/3 ч. л. — рисовий оцет Katana.
  1. Помістіть сухі інгредієнти в чашку або креманку, додайте воду і швидко розмішайте, щоб не утворилися грудочки.
  2. Додайте в приправу рисовий оцет і ще раз добре перемішайте.
  3. Сервіруйте васабі за допомогою чарки, як ми робили раніше, чи іншим способом, який вам подобається.

3 спосіб. З хроном і лимонним соком. Це не дуже звичайний рецепт, як приготувати васабі в домашніх умовах. Такий соус чудово підійде до різних м’ясних і рибних страв. Для приготування вам знадобиться:

  • 1 ч. л. — порошок васабі Katana;
  • 1 ч. л. — холодна кип’ячена вода;
  • 1/3 ч. л. — соєвий соус «Класичний» Katana;
  • 1/3 ч. л. — тертий хрін;
  • 3 краплі — лимонний сік.
  1. Ретельно змішайте порошок васабі з водою та соєвим соусом.
  2. Додайте хрін, сік лимона та ще раз добре перемішайте.
  3. Красиво сформуйте соус за допомогою чарки або будь-яким іншим способом.

Як вибрати правильний порошок для васабі?

Перед тим, як приготувати соус васабі в домашніх умовах, дуже важливо вибрати якісний порошок, щоб приправа порадувала своїм смаком. Для цього потрібно обов’язково звернути увагу на такі нюанси.

  1. Обов’язково переконайтеся, що в складі на першому місці стоїть саме васабі, а не звичайний хрін. Ми відповідаємо за якість нашого продукту, тому наша приправа для приготування васабі саме така!
  2. Порошок повинен бути дрібним, розсипчастим, дрібно мелений, щоб його було легко розмішати без грудочок.
  3. Обов’язково перевірте термін придатності та герметичність упаковки.

Тепер ви знаєте, з чого робиться васабі та як його правильно приготувати. На нашому сайті ви також можете більше дізнатися про інші інгредієнти для приготування азіатських страв.