Як приготувати васабі в домашніх умовах?
Васабі — популярна в Японії приправа, яку виготовляють з кореня однойменної рослини. Її подають в першу чергу до суші, але також доповнюють гострою пастою м’ясо, рибу, сир, додають у маринади та використовують для прикрашання страв. Японці готують васабі з сирого кореня, але в наших реаліях зазвичай можна знайти порошок із сушеної сировини. Тому, якщо вам цікаво, як зробити васабі, потрібно спочатку його придбати. Ми хочемо поділитися з вами перевіреними секретами, які дозволять перетворити цей порошок у вишукану пасту!
Існує кілька способів як приготувати васабі з порошку. Сьогодні ми поділимося з вами деякими з них.
1 спосіб. Класичний. Це найпростіший спосіб, як приготувати васабі з сухого порошку — саме так частіше за все і подають приправу. Для приготування васабі в домашніх умовах вам знадобиться:
2 спосіб. З рисовим оцтом. Якщо ви шукаєте, як приготувати васабі незвично, обов’язково спробуйте цей спосіб! Цукор зробить васабі більш пекучим, а рисовий оцет додасть кисло-солодкого смаку та приємного аромату. Для приготування васабі вам знадобиться:
3 спосіб. З хроном і лимонним соком. Це не дуже звичайний рецепт, як приготувати васабі в домашніх умовах. Такий соус чудово підійде до різних м’ясних і рибних страв. Для приготування вам знадобиться:
Перед тим, як приготувати соус васабі в домашніх умовах, дуже важливо вибрати якісний порошок, щоб приправа порадувала своїм смаком. Для цього потрібно обов’язково звернути увагу на такі нюанси.
Тепер ви знаєте, з чого робиться васабі та як його правильно приготувати. На нашому сайті ви також можете більше дізнатися про інші інгредієнти для приготування азіатських страв.