Запечені роли з мідіями Продукція Катана Приготування ролу з мідіями Запечені роли з мідіями
cook_time
Приготування45 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Боніто роли
Боніто роли
 Рецепт локшини з куркою в соусі теріякі
Рецепт локшини з куркою в соусі теріякі

Запечені роли з мідіями

Як тільки в Америці почали готувати суші, вони дуже швидко стали популярними, але був один нюанс. Американці насторожено ставилися до сирої риби та морепродуктів у начинці, тому меткі кухарі, які не хотіли втрачати клієнтів, ішли на різні хитрощі. Крім того, що в начинку почали додавати продукти, які пройшли термічну обробку, самі роли теж почали запікати в духовці. Так суші з холодної закуски перетворилися на гарячу страву. Сьогодні ми пропонуємо нам приготувати разом запечені роли з мідіями — ця страва точно припаде вам до душі!

Інгредієнти для гарячих ролів з мідіями

Для приготування двох порцій (280 г) суші з мідіями нам знадобиться:

Кроки приготування запечених ролів з мідіями 

Сьогодні ми допоможемо вам дізнатися, як зробити роли з мідіями. З нашими підказками ви приготуєте їх швидко та легко — потрібно всього лише зробити кілька простих кроків!

  1. Для початку приготуємо фарш: твердий сир натремо на дрібній терці, змішаємо його з дрібно нарізаними мідіями та крабовими паличками, а також ікрою та вершковим сиром. Добре перемішаємо.
  2. Лист норі розріжемо навпіл по ширині, використовуємо половину листа.
  3. На шорстку сторону листа норі викладемо відварений заправлений рис рівним щільним шаром по всій поверхні, залишаючи верхній довгий край листа без рису на 1,5 см.
  4. Промастимо поверхню рису готовим васабі. Наріжемо огірок соломкою та викладемо його посередині листа.
  5. Надамо ролу необхідну форму за допомогою килимка, злегка змочивши водою верхній край листа норі. Наріжемо рол гострим, змоченим водою ножем, на 6 частин.
  6. На кожен шматочок викладемо чайною ложкою у вигляді шапочки готовий фарш. Запечемо рол у духовці, розігрітій до 180 градусів Цельсія, не більше 10 хв — доки сир не розплавиться.
  7. Поллємо роли з мідіями соусом унагі. Подамо з соєвим соусом, маринованим імбиром і васабі.

Один із найпоширеніших варіантів приготування запечених суші — коли риба або морепродукти не загортаються всередину ролу, а викладаються зверху. Так вони швидше і краще пропікаються. Ну і найцікавіший варіант — роли, запечені під сиром. Тягуча сирна шапочка робить страву апетитною і неймовірно смачною! Цей рецепт суші з мідіями — саме такий, тому ми дуже сподіваємося, що ви частіше будете радувати себе та близьких цією вишуканою стравою!