Рецепт кімбап

Кімбап — це поширена в Кореї закуска. Для корейців це символ шкільних поїздок і сімейних пікніків, та й просто популярна вулична їжа. Ці корейські роли зовні нагадують суші — начинку загортають в рис і норі або ламінарію. Однак в їх склад зазвичай входять не сирі, а приготовані інгредієнти — риба, м’ясо, овочі, гриби, омлет, різні копченості та соління, а також гострі спеції або соуси. Крім того, за рахунок великої кількості начинки роли виходять більш об’ємними та барвистими. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами одним із варіантів такої страви — ми пропонуємо разом приготувати кімбап із тунцем і овочами.

Інгредієнти для приготування корейських ролів кімбап

Перш, ніж почати розбиратися в тонкощах, як готувати кімпаб, варто запастися необхідними інгредієнтами. Для однієї порції нам знадобиться:

Перець чорний мелений за смаком.

Кроки приготування

Нумо почнемо разом готувати кімбап! Рецепт не дуже складний, а з нашими підказками вам все вдасться легко та швидко! Приготування кімпаба складається з таких етапів:

  1. У готовий рис додамо насіння кунжуту та перемішаємо.
  2. Видалимо насіння з огірка, щоб він був менш водянистим і більш щільним. Моркву очистимо і натремо на тертці для приготування моркви по-корейськи, нашаткуємо інші овочі тонкими довгими смужками.
  3. Обсмажимо тунець на кунжутній олії протягом двох хвилин на слабкому вогні. Додамо 1 ч. л. соєвого соусу, дрібку цукру, подрібнений зубчик часнику, трохи меленого чорного перцю та обсмажимо ще хвилину.
  4. Сформуємо кімбап так само, як і звичайні роли — за допомогою бамбукового килимка. Викладемо лист норі на макісу шорсткою стороною догори та рівномірно розподілимо рис рівним шаром, залишаючи вільне місце з верхнього краю листа на 1-1,5 см для зручності загортання. Поверх рису смужками розподілимо начинку.
  5. Загорнемо все за допомогою бамбукового килимка в щільний рулет, починаючи з заповненого боку. Вільну сторону змочимо водою та зафіксуємо. Рол, який у нас вийшов, розріжемо на 8–10 частин, змочуючи ніж холодною водою. Ми рекомендуємо спочатку покласти заготовку на 10–15 хвилин в холодильник — так рулет стане більш щільним і не розсиплеться під час нарізання.
  6. Подамо готову страву з соєвим соусом.

Тепер ви знаєте, як приготувати кімпаб і можете запропонувати друзям і близьким спробувати ці корейські суші як вечерю або перекус в поході чи на пікніку. Ніжний тунець чудово поєднується з хрусткими овочами, а гострий часник чудово підкреслює їхній смак і додає страві пікантності. Така закуска завжди виходить ситною та смачною. До того ж вона чудово підійде тим, хто хоче спробувати азіатську їжу, але переймається через якість сирої риби. Обов’язково порадуйте себе цією незвичайною стравою!