Яким боком класти лист норі правильно?
Водорості норі дуже часто використовуються для приготування різних азіатських страв. Їх додають в супи, салати, локшину, але особливо важливу роль вони відіграють в суші, адже вони додають морські нотки у смак страви та дозволяють зберегти форму. Однак часто недосвідчені кулінари не знають як покласти лист норі і скаржаться на те, що роли розвалюються, хоча рис був правильно приготований і вся робота була зроблена дуже акуратно. Виявляється, все залежить від того, яким боком покласти норі! Якщо ви не хочете припуститися прикрої помилки, прислухайтеся до наших порад.
Щоб зрозуміти, яким боком класти норі на бамбуковий килимок, потрібно знати різницю між ними. Вона криється в способі виготовлення цього продукту.
Щоб отримати листи норі, потрібно пройти довгий шлях. Спочатку спори водоростей повинні прижитися на мушлях устриць, потім вони ростуть на спеціальних сітках у морі. Через кілька місяців урожай збирають, сортують, промивають від піску та перемелюють в однорідну масу, яка повинна на 85 % складатися з водоростей, і на 15 % — з води. Її викладають на спеціальні рамки та пресують, після чого запікають у спеціальній печі або висушують на сонці.
У результаті виходять квадратні листи, нижній бік яких гладкий, блискучий, а верхній — матовий та шорсткий. І від того, яким боком покласти норі для суші, буде залежати якість ваших ролів.
Щоб отримати гарний, акуратний, щільний рол, потрібно обов’язково правильно покласти лист на бамбуковий килимок. Є кілька правил, перевірених на практиці, яким боком класти водорості для суші:
Тепер ви знаєте, яким боком класти норі, щоб роли більше не розвалювалися. Ми з задоволенням розповімо і про те, як правильно загортати роли, щоб ваші суші завжди вдавалися ідеальними!