Яким боком класти лист норі

Водорості норі дуже часто використовуються для приготування різних азіатських страв. Їх додають в супи, салати, локшину, але особливо важливу роль вони відіграють в суші, адже вони додають морські нотки у смак страви та дозволяють зберегти форму. Однак часто недосвідчені кулінари скаржаться на те, що роли розвалюються, хоча рис був правильно приготований і вся робота була зроблена дуже акуратно. Виявляється, все залежить від того, яким боком покласти норі! Якщо ви не хочете припуститися прикрої помилки, прислухайтеся до наших порад.

Чим відрізняються поверхні листа норі? 

Щоб зрозуміти, яким боком класти норі на килимок, потрібно знати різницю між ними. Вона криється в способі виготовлення цього продукту.

Щоб отримати листи норі, потрібно пройти довгий шлях. Спочатку спори водоростей повинні прижитися на мушлях устриць, потім вони ростуть на спеціальних сітках у морі. Через кілька місяців урожай збирають, сортують, промивають від піску та перемелюють в однорідну масу, яка повинна на 85 % складатися з водоростей, і на 15 % — з води. Її викладають на спеціальні рамки та пресують, після чого запікають у спеціальній печі або висушують на сонці.

У результаті виходять квадратні листи, нижній бік яких гладкий, блискучий, а верхній — матовий та шорсткий. І від того, яким боком покласти норі для суші, буде залежати якість ваших ролів.

Як же правильно класти водорості для суші? 

Щоб отримати гарний, акуратний, щільний рол, потрібно обов’язково правильно покласти лист на бамбуковий килимок. Є кілька правил, перевірених на практиці, яким боком класти водорості для суші:

  1. Викладайте листи водоростей лише шорстким боком догори. Це дуже важливий нюанс, адже якщо ви розташуєте рис на гладкому боці, крупа буде зісковзувати, і рол в кінцевому підсумку розпадеться та розгорнеться. А ось шорсткий бік швидко вбере вологу з рису, тому злак добре приклеїться до листу.
  2. Крім того, що потрібно знати, яким боком загортати норі, варто враховувати ще один важливий момент. Працюйте з норі лише абсолютно сухими руками. Рис зручніше брати вологими, але перед тим, як доторкнутися до норі, обов’язково витріть руки! Від води водорості стануть м’якими та липкими, через що лист втратить форму та розвалиться ще до того, як ви встигнете згорнути рол.

Тепер ви знаєте, яким боком класти норі, щоб роли більше не розвалювалися. Ми з задоволенням розповімо і про те, як правильно загортати роли, щоб ваші суші завжди вдавалися ідеальними!