Поради по скручуванню ролів Поради по скручуванню ролів

Поради по скручуванню ролів

Піти в ресторан або замовити сет суші додому — досить поширений варіант проведення дозвілля. Проте готувати їх самостійно — дуже веселий процес, особливо якщо робити це в компанії друзів або в колі сім’ї. Проте часто виникають сумніви, як правильно скручувати роли власними руками. Поспішаємо вас запевнити — сьогодні ми поділимося з вами усіма тонкощами, перевіреними на практиці, як скручувати суші, і у вас завжди будуть виходити гарні смачні роли!

Які пристосування нам знадобляться? 

Перед тим, як скручувати роли, варто переконатися, що у вас є все необхідне. Якщо слідувати канону, нам необхідний спеціальний бамбуковий килимок, який бажано обернути харчовою плівкою, щоб він не бруднився в процесі. Втім, ви можете використовувати «підручні» засоби — наприклад, пергамент для запікання чи фольгу. Головне — скласти їх у кілька шарів для більшої щільності.

Як скручувати суші? 

Це завдання не дуже просте, але з нашими підказками, як правильно скручувати роли, у вас обов’язково все вийде! Отже, починаємо готувати:

  1. Візьмемо килимок і половину листа водоростей норі. Покладемо його шорстким боком на килимок.
  2. Тепер викладемо приготований рис рівним рівномірним шаром, залишаючи 1–1,5 сантиметра вільними з однієї з довгих сторін. Намагаючись не пошкодити шар, перевернемо норі, щоб рис опинився на килимку. Перед тим, як скрутити суші, викладемо на середину листа кілька смужок начинки. Улюблені продукти треба заздалегідь підготувати та нарізати соломкою.
  3. Піднімемо килимок з вільного боку і скрутимо його, акуратно притримуючи великими пальцями. Зафіксуємо килимок у момент, коли начинка буде повністю закрита, й ущільнимо рулет.
  4. Зробимо кілька обертів, щоб начинка опинилася всередині, а злак був рівномірно розподілений по всій товщині. Періодично будемо ущільнювати заготовку та надавати їй потрібну форму — круглу або квадратну. До речі, за нашим досвідом, саме квадратні роли виходять найщільнішими.
  5. За 5–7 хвилин після цього наріжемо отриманий рулет на 6–8 частин. Ми рекомендуємо робити це гострим ножем, періодично змочуючи його в підкисленій оцтом холодній воді. Готові роли посиплемо кунжутом і подамо до столу з васабі, імбиром і класичним соєвим соусом.

Тепер ви знаєте, як згортати рол Філадельфія або будь-який інший, щоб він був красивим і не розвалювався. Трохи практики, і ваші суші завжди будуть ідеальними! Незабаром ви самі зможете давати друзям майстер-клас, як правильно скрутити рол.