Як правильно подавати суші?
В японській кухні приготування, споживання їжі та сервірування столу – це традиція, в якій врахувати і правильно розставити всі елементи дуже важливо.
Для європейської культури японські церемонії здаються складними, хоча в основі їх лежить простота і помірність. Оформляйте стіл красиво, щоби перед початком вечері хотілося помилуватися розташуванням страв і приладів, формами посуду і поєднаннями барв суші.
Якщо ви засвоїли правила етикету і вміння правильно їсти суші, то легко впораєтеся з сервіровкою. Різноманітне меню для застілля підкажуть рецепти для приготування азіатських страв на нашому сайті.
Якщо ви хочете надати сервіровці більшої схожості з автентичною, знадобляться дерев’яні або бамбукові тарілки, якими воліють користуватися японці. Необов’язково повний комплект, навіть кілька автентичних предметів створять “азійський” настрій.
Якщо ви влаштовуєте пікнік, використайте азійський лайфхак – запропонуйте гостям вологі теплі рушники для очищення рук, як у ресторані. Удома їх зручніше замінити миттям рук водою з-під крана.
Залишайте на столі достатньо вільного простору для споглядання їжі з різних сторін. Для кожного учасника застілля сервірують просторе місце, прилади розставляйте в послідовності, відповідній послідовності страв, в якій будете пригощати гостей.
Подавайте все приготоване меню одночасно, виносячи на великих тацях. Страви розставляйте так, щоб кожен учасник трапези міг вільно дотягнутися до кожного частування. Брати в руки загальні блюда не прийнято.
Скористайтеся підказками з підбору посуду, вони додадуть хвилюючу енергетику вашого столу.
Незвичайна для ваших близьких подача суші, ролів внесе в атмосферу вечері приємну різноманітність і створить тему для застільної бесіди. Приємного вам застілля!