Використання місо-пасти Використання місо-пасти

Використання місо-пасти

Паста місо — це ферментовані соєві боби, один із улюблених продуктів азіатів. Вона надає стравам смаку умамі, роблячи їх смак та аромат яскравішими, а особливий склад місо пасти робить її дуже корисною. Тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами секретами використання цього чудового продукту!

Склад місо-пасти

Незважаючи на те, що цей продукт має багатий глибокий смак, для його приготування потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Зазвичай паста складається з таких компонентів:

  • соєві боби;
  • вода;
  • сіль;
  • грибок кодзі;
  • пшениця чи рис.

Боби та злаки відварюють, після чого змішують, солять і додають грибок, який прискорює процес бродіння. Через пів року готову пасту пастеризують і фасують в упаковки.

Куди можна додавати соєву місо пасту?

Якщо ви не знаєте, що робити з соєвою пастою, але хочете збагатити свій раціон цим незвичайним продуктом, ми із задоволенням розповімо вам про всі варіанти, які ми часто застосовуємо на своїй практиці.

  1. Найголовніше застосування місо-пасти — приготування на її основі місо-супу, улюбленого сніданку японців.
  2. Додають її і в інший суп — густий наваристий набе з безліччю начинок.
  3. Часто цей продукт використовують, щоб начиняти їм рисові кульки онігирі, часто доповнюючи начинку зеленою цибулею.
  4. Якщо змішати пасту з соком лимона, можна отримати чудову салатну заправку, особливо якщо у складі є редис, огірок і зелена цибуля. Цю суміш можна застосовувати і для консервування овочів.
  5. Місо-пасту часто додають при запіканні — вона робить смак страви багатшим і створює апетитну глазур. Найкраще готувати з нею баклажани, качку, рибу та морепродукти, особливо гребінці. Паста досить солона, тому ми рекомендуємо змішати її з  апельсиновим соком — він зробить смак менш солоним та більш вишуканим.
  6. Ще один варіант, як використовувати місо пасту — застосовувати її в якості намазки для бутербродів як у чистому вигляді, так і з різними наповнювачами та спеціями.
  7. Біла місо-паста — чудовий замінник сметани та масла в гарнірах, що робить її популярним продуктом серед веганів і людей з непереносимістю лактози.

Тепер ви знаєте, куди додавати соєву пасту, щоб зробити свої страви екзотичними та корисними. Вам точно стане в нагоді світла соєва паста місо від Katana та все для азіатських страв, щоб сповна відчути неповторну атмосферу сходу на власній кухні!

До того ж, завдяки процесу ферментації цей продукт перешкоджає появі дисбактеріозу та сприяє поліпшенню травлення. До його складу входять вітаміни, які покращують стан серцево-судинної та нервової систем.