Поради з приготування рисової локшини Поради з приготування рисової локшини

Поради з приготування рисової локшини

Рисова локшина – невід’ємна частина багатьох азіатських страв. Вона досить ситна, з ніжною текстурою та злегка солодкуватим смаком. Оскільки рисова локшина досить прісна, вона часто стає чудовою основою для нудл страв, супів, салатів і гарнірів – вона чудово просочується соусами, а також смаком та ароматом інших компонентів. Якщо ви знаєте, як правильно зварити рисову локшину, ваше меню буде дуже різноманітним! Давайте разом відкривати всі секрети приготування.

Скільки води потрібно? 

Все залежить від того, яку кількість продукту ми взяли. Тут важлива пропорція – рідини має бути в три рази більше. Тобто, якщо ми вирішили приготувати 150-200 г локшини, нам буде потрібно 450-600 мл води.

Скільки часу треба варити рисову локшину? 

Все залежить від того, для якої страви ви збираєтесь її використовувати. Ми підкажемо кілька варіантів, як приготувати рисову локшину:

  1. Для салату. Викладемо локшину в досить велику каструлю, заллємо свіжим окропом, після злегка перемішаємо дерев’яною чи пластиковою лопаткою, щоб запобігти злипанню. Через п’ять хвилин відкинемо на друшляк і промиємо проточною холодною водою. Потім додамо її в миску з іншими компонентами й акуратно перемішаємо.
  2. Для супу. Для першої страви опустимо локшину в киплячу підсолену воду та проваримо чотири хвилини, потім відкинемо на сито та промиємо проточною холодною водою. Ми радимо спочатку розкласти готову локшину у тарілки, а потім вже додавати в них гарячий бульйон.
  3. Для гарніру та нудл страв. Не потрібно варити рисову локшину, досить залити окропом на п’ять хвилин, потім відкинемо на сито або друшляк і, коли зайва вода стече, з’єднаємо з соусом, обсмаженими овочами, морепродуктами чи м’ясом і протушкуємо ще протягом двох хвилин. Накриємо сковорідку кришкою та дамо страві настоятися.

Чи потрібно солити? 

Так, адже в іншому випадку блюдо буде пісним. Але пам’ятайте, що продукт не дуже любить сіль – буде достатньо однієї-двох дрібок за смаком, особливо якщо ви плануєте змішувати локшину з іншими підсоленими продуктами.

Як приготувати, щоб локшина не злипалися? 

Ще одна невелика хитрість, яка стане в нагоді нам після готування. Коли локшина вже знята з плити, відкинемо її на друшляк і зіллємо надлишок. Тепер промиємо все в прохолодній проточній воді та додамо зовсім небагато олії. Це допоможе виробам не злипатися, і навіть через якусь кількість часу ми зможемо додати розсипчасту локшину в потрібну страву.

Тепер ви знаєте, як варити рисову локшину. Обов’язково скористайтеся нашими порадами, щоб дивувати близьких смачними азіатськими стравами!