Як правильно варити рисову локшину?

Важливі секрети в азіатській кухні: як правильно зварити рисову локшину?

Рисова локшина є основною для багатьох азіатських рецептів. Якщо ви зможете якісно приготувати її, половина справи вже зроблена.

Скільки води потрібно?

Все залежить від того, яку кількість продукту ви взяли. Тут важлива пропорція – рідини має бути в три рази більше. Тобто, якщо ми вирішили приготувати 150-200 грам, то нам буде потрібно 450-600 мл.

Скільки часу треба варити рисову локшину?

Отже, ви взяли потрібну кількість рідини, посолити і довели до кипіння. Тепер необхідно додати локшину, поставити середній вогонь і проварювати в киплячій воді протягом 5-6 хвилин.

Чи потрібно солити?

Так, адже в іншому випадку страва буде пісною. Але пам’ятайте, що сіль продукт не особливо любить – буде достатньо однієї-двох ложок за смаком.

Як приготувати рисову локшину, щоб вона не слипалась?

Ще одна невелика хитрість, яка стане в нагоді нам після готування. Коли страва вже знята з плити, відкиньте її на друшляк і злийте воду. Тепер промийте все в прохолодній проточній воді і додайте зовсім небагато рослинної олії. Це допоможе стравi не злипатися, і навіть через певний проміжок часу ви зможете додати розсипчасту локшину в якості компонента до іншої страви.