Що обов’язково потрібно знати при використанні свіжої риби?

Азіатські хитрощі – правильна свіжа риба для правильних суші.

Суші, роли, салати та інші страви азіатської кухні часто готуються з лосося, тунця, вугра, сьомги. Вони можуть бути неймовірно смачними і корисними, але тільки в тому випадку, якщо риба свіжа. Тому треба знати декілька лайфхаків про правильний підбір і приготування.

На що звернути увагу при покупці?

Якщо ви вирішили купити свіжу рибу, то потрібно пам’ятати кілька важливих особливостей. Вона повинна мати щільне філе і пружний живіт, очі – бути ясними, а луска – мати блискучий сріблясто-білий колір. Якщо мова йде про лососеві, то вибирайте тих, що з яскравими зябрами.

Який інструмент найкраще використовувати при обробленні?

Для нарізання, нам знадобиться гострий ніж. Це важливо, адже так можна розрізати, а не розривати волокна. Пам’ятайте про те, що при використанні тупого ножа в розірваних волокнах риби, можуть зароджуватися бактерії.

Як підготувати рибу?

Перед нарізанням для суші, потрібно покрити її сіллю і залишити на 10-15 хв. Після цього добре промити її під проточною водою, позбудьтесь від солі і вимочіть в розведеному з водою рисовому оцті (пропорція 1:1) протягом 2-3 хв. Ця процедура дозволить вбити всі бактерії. Після – промокніть її сухим паперовим рушником і приступайте до нарізання.