Рецепт нори маки Катана Продукция Катана для нори маки Приготовление нори маки Рецепт нори маки Катана
cook_time
Приготування 45 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

Суші норімакі

Норімакі, або norimaki sushi — це традиційні роли, загорнуті в лист норі. Є два види цієї страви — хосомакі, роли з однією начинкою, іноді в комбінації з огірком, і футомакі, назва яких перекладається як товсті роли, з великою кількістю начинок. Сьогодні ми хочемо запропонувати вам приготувати таку закуску — роли норімаки з лососем і огірком. Ніжний лосось і свіжий хрусткий огірок чудово поєднуються, до того ж ми пропонуємо доповнити їх гострим васабі, аби підкреслити смак. Крім того, такі роли чудово виглядають в розрізі — на тлі білого рису помаранчевий лосось і контрастний зелений огірок виглядають яскраво та ошатно. Давайте розпочнемо приготування!

Продукция Катана для нори маки

Інгредієнти для норімакі ролів

Перш, ніж ми приготуємо рецепт норімакі, необхідно запастися всім необхідним. Для однієї порції нам потрібні наступні продукти:

Приготовление нори маки

Кроки приготування норімакі

Нумо швидше втілимо в життя цей чудовий рецепт суші норімакі! Із нашими підказками у вас все вийде легко і швидко. Нам потрібно пройти кілька нескладних етапів:

  1. Розріжемо лист норі навпіл по ширині, використовуємо половину листа.
  2. Викладемо на шорсткий бік листа норі відварений заправлений рис по всій поверхні щільним рівним шаром, залишаючи верхній край листа без рису на 1,5 см. Змастимо поверхню рису готовим васабі.
  3. Очистимо огірок від насіння. Обов’язково перевірте огірок на гіркоту, інакше ризикуєте зіпсувати страву! Якщо шкірка занадто жорстка, зріжте її.
  4. Викладемо на середину поверхні рису нарізані соломкою лосось і огірок.
  5. Сформуємо рол за допомогою бамбукового килимка, злегка змочивши водою верхній край листа норі. Наріжемо рулет на 6 частин гострим ножем, змоченим холодною водою. Можна трохи підкислити воду оцтом — тоді розріз буде більш рівним і естетичним.
  6. Доповнимо страву соєвим соусом, маринованим імбиром і васабі.
Рецепт нори маки Катана

Норімакі — страва з довгою історією. Суші, загорнуті в аркуш водоростей, з’явилися в Японії на прикінці XVIII століття, і позиціонувалися в місцевих ресторанах як новинка, яка не залишає плям на руках — до цього рис і рибу брали руками або загортали в омлет. У той час видобуток норі був дуже трудомістким заняттям, тому продукт високо цінувався та був доступний лише заможним людям. Однак через роки японці винайшли технології, що дозволяють вирощувати ці водорості без великих часових і грошових витрат, що зробило норі популярним інгредієнтом безлічі азіатських страв. Після цього норімакі поширилися всією країною та далеко за її межами.

Норімакі з лососем і огірком стануть чудовим частуванням для вашої родини та гостей — їх можна подавати і як основну страву, і як закуску. Вони також стануть чудовою прикрасою будь-якого святкового столу. Порадуйте близьких смачними красивими суші — вони точно попросять вас готувати таку смакоту якомога частіше. Відкривайте для себе азіатську кухню з нашими рецептами та робіть своє меню більш оригінальним і різноманітним, а ми будемо й надалі підбирати для вас нові варіанти!