Суп із оркшиною удон від Katana Інредієнти Катана для супу із локшиною удон Приготування супу удон Суп із оркшиною удон від Katana
cook_time
Приготування 25 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

Суп із локшиною удон

Коли мова заходить за японську кухню, перше, що спадає на думку — це всілякі суші. Насправді тут є безліч різних страв, особливо супів. Головна їхня відмінність від звичних нам європейських в тому, що бульйон і начинки готуються окремо, в тарілку для подачі спочатку викладають тверді компоненти страви, а потім вже додають рідину. Сьогодні ми хочемо приготувати разом із вами один з таких супів — суп удон із додаванням однойменної пшеничної локшини. Вона чудово поєднується практично з будь-якими інгредієнтами та часто використовується для приготування багатокомпонентних супів.

Інредієнти Катана для супу із локшиною удон

Інгредієнти для японського супу з локшиною удон

Рецепт супу удон не дуже складний, але потрібно впевнитися в наявності всіх інгредієнтів. Для 3–4 порцій нам знадобиться:

Приготування супу удон

Етапи приготування

Японський суп з локшиною може здатися новачкам на перший погляд досить складним. Але не турбуйтеся — ми детально розповімо вам, як приготувати суп удон, і розкриємо всі важливі секрети приготування цієї екзотичної страви. Простий рецепт супу з локшиною удон складається з наступних кроків:

  1. Розморозимо, якщо потрібно, овочі, наріжемо куряче філе смужками, а гриби — пластинками.
  2. Відваримо локшину відповідно до інструкції на упаковці, після чого промиємо холодною водою.
  3. Розігріємо олію в сковорідці або сотейнику, обсмажимо курку до золотистого кольору. Додамо подрібнені імбир і часник, а також нарізані печериці. Готуємо протягом 1,5 хвилини.
  4. Додамо на сковорідку або сотейник брокколі, обсмажимо, помішуючи, протягом ще однієї хвилини.
  5. Додамо в курячий бульйон соєвий і рибний соуси. Приправимо за необхідності сіллю та перцем. Додамо приправу боніто хондаші та доведемо до кипіння бульйон.
  6. Розкладемо по тарілках м’яку частину пекінської капусти, локшину, курку, овочі та гриби, заллємо гарячим бульйоном. Готову страву прикрасимо кунжутом і зеленню.
Суп із оркшиною удон від Katana

Для приготування цього супу використовується приправа боніто хондаші. Це напівфабрикат для приготування бульйону даші — одного з найважливіших бульйонів японської кухні. На відміну від звичних нам бульйонних кубиків, хондаші не містить ніяких хімічних речовин — її готують із водоростей комбу та стружки копченого тунця боніто. Приправа не вимагає якихось особливих маніпуляцій, досить просто залити її гарячою рідиною — в результаті виходить бульйон із насиченим смаком умамі та морським присмаком.

Тепер ви знаєте, як приготувати суп удон в домашніх умовах. Ми сподіваємося, що вам сподобається поєднання підсмаженої курочки, ніжних грибів, соковитих овочів, м’якої локшини та гарячого ароматного бульйону. Обов’язково приготуйте такий суп на обід і перенесіть близьких в Азію!