Скуштуй ще:
Коли мова заходить за японську кухню, перше, що спадає на думку — це всілякі суші. Насправді тут є безліч різних страв, особливо супів. Головна їхня відмінність від звичних нам європейських в тому, що бульйон і начинки готуються окремо, в тарілку для подачі спочатку викладають тверді компоненти страви, а потім вже додають рідину. Сьогодні ми хочемо приготувати разом із вами один з таких супів — суп удон із додаванням однойменної пшеничної локшини. Вона чудово поєднується практично з будь-якими інгредієнтами та часто використовується для приготування багатокомпонентних супів.
Рецепт супу удон не дуже складний, але потрібно впевнитися в наявності всіх інгредієнтів. Для 3–4 порцій нам знадобиться:
Японський суп з локшиною може здатися новачкам на перший погляд досить складним. Але не турбуйтеся — ми детально розповімо вам, як приготувати суп удон, і розкриємо всі важливі секрети приготування цієї екзотичної страви. Простий рецепт супу з локшиною удон складається з наступних кроків:
Для приготування цього супу використовується приправа боніто хондаші. Це напівфабрикат для приготування бульйону даші — одного з найважливіших бульйонів японської кухні. На відміну від звичних нам бульйонних кубиків, хондаші не містить ніяких хімічних речовин — її готують із водоростей комбу та стружки копченого тунця боніто. Приправа не вимагає якихось особливих маніпуляцій, досить просто залити її гарячою рідиною — в результаті виходить бульйон із насиченим смаком умамі та морським присмаком.
Тепер ви знаєте, як приготувати суп удон в домашніх умовах. Ми сподіваємося, що вам сподобається поєднання підсмаженої курочки, ніжних грибів, соковитих овочів, м’якої локшини та гарячого ароматного бульйону. Обов’язково приготуйте такий суп на обід і перенесіть близьких в Азію!