Соба з морепродуктами — популярна азіатська страва. Ситна локшина з горіховим присмаком чудово поєднується з легкими дарами моря. Гречана локшина з мідіями, гребінцями, креветками, кальмарами та восьминогами виглядає дуже незвично, а яскраві овочі роблять страву ще смачнішою й апетитнішою. Нумо швидше почнемо готувати!
Інгредієнти для гречаної локшини з морепродуктами
Рецепт соби з морепродуктами включає в себе досить велику кількість компонентів, тому обов’язково впевніться, що всі вони є у вашому холодильнику. Для двох порцій нам знадобиться:
Етапи приготування
Рецепт гречаної локшини з морепродуктами не надто складний, але все ж є свої нюанси приготування. Та не хвилюйтеся — ми з задоволенням про них розповімо! Процес приготування складається з таких кроків:
- Підготуємо гриби муер: заллємо їх окропом на десять хвилин, після чого промиємо й наріжемо соломкою.
- Приготуємо локшину відповідно до рекомендацій на упаковці. Після цього промиємо холодною водою і змастимо олією.
- Приготуємо морепродукти: розморозимо їх, після чого обсмажемо на сковорідці, змащеній олією, до золотистої скоринки. Намагайтеся діставати морський коктейль з морозилки не раніше, ніж за пів години до приготування — при кімнатній температурі продукт швидко псується.
- Наріжемо цибулю, перець, селеру й печериці соломкою, додамо їх у сковорідку.
- Очистимо та подрібнимо імбир і часник, додамо їх на сковорідку та продовжимо обсмажувати, помішуючи, на середньому вогні близько хвилини.
- Потім покладемо до сковорідки відварену локшину, заправимо соусом теріякі. Протушкуємо ще протягом хвилини.
- Тепер залишилося лише розділити локшину на дві порції та подати до столу. Ми рекомендуємо прикрасити її зеленню, наприклад, петрушкою чи кінзою — так страва стане ще більш яскравою і ароматною.
Як вибрати мікс морепродуктів:
Перед тим, як приготувати гречану локшину з морепродуктами, потрібно підібрати інгредієнти для начинки. Ви можете купити улюблені дари моря окремо або ж придбати готовий морський коктейль. Дуже важливо відповідально підійти до його вибору, щоб страва вийшла максимально смачною і корисною. Ось кілька дієвих порад із нашої практики:
- При виборі орієнтуйтеся на країну, в якій був зроблений коктейль: в Європі контроль якості на порядок вище, ніж в Азії.
- Вибирайте пачку без кристалів льоду, інакше отримаєте переморожений продукт. Якщо упаковка прозора, ви побачите їх одразу, якщо ні — розімніть пакет пальцями, їх легко відчути.
- Перевірте, чи продукти не злиплися в один цілісний шматок — це свідчить про неодноразове його заморожування.
- Зверніть увагу на склад — часто недобросовісні виробники використовують велику кількість відносно дешевих продуктів, в той час, як різні морепродукти повинні бути присутніми у приблизно рівних пропорціях.
Ми впевнені, що тепер до переліку ваших улюблених страв додалася ще одна — гречана локшина з морепродуктами. Обов’язково приготуйте її та почастуйте близьких!