Соба з морепродуктами рецепт Katana Інгредієнти Катана Приготування соби з морепродуктами рецепт Katana Соба з морепродуктами рецепт Katana
cook_time
Приготування25 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Запечені роли з мідіями
Запечені роли з мідіями
 Рецепт макі ролу з лососем
Рецепт макі ролу з лососем

Соба з морепродуктами

Соба з морепродуктами — популярна азіатська страва. Ситна локшина з горіховим присмаком чудово поєднується з легкими дарами моря. Гречана локшина з мідіями, гребінцями, креветками, кальмарами та восьминогами виглядає дуже незвично, а яскраві овочі роблять страву ще смачнішою й апетитнішою. Нумо швидше почнемо готувати!

Інгредієнти для гречаної локшини з морепродуктами

Рецепт соби з морепродуктами включає в себе досить велику кількість компонентів, тому обов’язково впевніться, що всі вони є у вашому холодильнику. Для двох порцій нам знадобиться:

Етапи приготування

Рецепт гречаної локшини з морепродуктами не надто складний, але все ж є свої нюанси приготування. Та не хвилюйтеся — ми з задоволенням про них розповімо! Процес приготування складається з таких кроків:

  1. Підготуємо гриби муер: заллємо їх окропом на десять хвилин, після чого промиємо й наріжемо соломкою.
  2. Приготуємо локшину відповідно до рекомендацій на упаковці. Після цього промиємо холодною водою і змастимо олією.
  3. Приготуємо морепродукти: розморозимо їх, після чого обсмажемо на сковорідці, змащеній олією, до золотистої скоринки. Намагайтеся діставати морський коктейль з морозилки не раніше, ніж за пів години до приготування — при кімнатній температурі продукт швидко псується.
  4. Наріжемо цибулю, перець, селеру й печериці соломкою, додамо їх у сковорідку.
  5. Очистимо та подрібнимо імбир і часник, додамо їх на сковорідку та продовжимо обсмажувати, помішуючи, на середньому вогні близько хвилини.
  6. Потім покладемо до сковорідки відварену локшину, заправимо соусом теріякі. Протушкуємо ще протягом хвилини.
  7. Тепер залишилося лише розділити локшину на дві порції та подати до столу. Ми рекомендуємо прикрасити її зеленню, наприклад, петрушкою чи кінзою — так страва стане ще більш яскравою і ароматною.

Як вибрати мікс морепродуктів:

Перед тим, як приготувати гречану локшину з морепродуктами, потрібно підібрати інгредієнти для начинки. Ви можете купити улюблені дари моря окремо або ж придбати готовий морський коктейль. Дуже важливо відповідально підійти до його вибору, щоб страва вийшла максимально смачною і корисною. Ось кілька дієвих порад із нашої практики:

  1. При виборі орієнтуйтеся на країну, в якій був зроблений коктейль: в Європі контроль якості на порядок вище, ніж в Азії.
  2. Вибирайте пачку без кристалів льоду, інакше отримаєте переморожений продукт. Якщо упаковка прозора, ви побачите їх одразу, якщо ні — розімніть пакет пальцями, їх легко відчути.
  3. Перевірте, чи продукти не злиплися в один цілісний шматок — це свідчить про неодноразове його заморожування.
  4. Зверніть увагу на склад — часто недобросовісні виробники використовують велику кількість відносно дешевих продуктів, в той час, як різні морепродукти повинні бути присутніми у приблизно рівних пропорціях.

Ми впевнені, що тепер до переліку ваших улюблених страв додалася ще одна — гречана локшина з морепродуктами. Обов’язково приготуйте її та почастуйте близьких!