Гречана локшина — дуже поширена основа для багатьох азіатських страв. Один із популярних варіантів її приготування — соба з креветками. Ніжне м’ясо чудово поєднується з ситною локшиною, а соковиті овочі, спеції та пряний соус теріякі доповнюють смак страви та роблять його оригінальним і екзотичним. Тому сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати гречану локшину з креветками. Ми поділимося з вами всіма секретами створення цієї страви, щоб у вас з першого разу вийшов ідеальний результат!
Інгредієнти для гречаної локшини з креветками й овочами
Гречана локшина з креветками і овочами — дуже смачна страва, але перш ніж почати готувати, потрібно придбати все необхідне.
Для двох порцій нам знадобиться:
Кроки приготування
Локшина соба з креветками — не дуже складна страва. Якщо ви будете дотримуватися наших інструкцій, у вас обов’язково все вийде!
- Підготуємо гриби муер: заллємо їх окропом на десять хвилин, після чого промиємо та наріжемо соломкою.
- Приготуємо локшину відповідно до рекомендацій на упаковці. Після цього промиємо холодною водою і змастимо олією.
- Приготуємо креветки: очистимо їх від панцирів, після чого обсмажимо на сковорідці, змащеній олією, до золотистої скоринки.
- Наріжемо цибулю, перець і печериці соломкою, додамо їх на сковорідку.
- Очистимо імбир і часник, подрібнимо їх, додамо в сковорідку та продовжимо обсмажувати, помішуючи, на середньому вогні близько хвилини.
- Потім покладемо до сковорідки відварену локшину, заправимо соєвим соусом і соусом унагі. Протушкуємо ще протягом хвилини.
- Тепер залишилося лише розділити локшину на дві порції та подати до столу. Ми рекомендуємо прикрасити її зеленню, наприклад, петрушкою або кінзою — так страва стане ще більш яскравою та ароматною.
Як вибрати креветки
Гречана локшина з креветками — страва, яка вимагає особливої уваги до одного з головних інгредієнтів. Тому ми хочемо поділитися з вами перевіреними на практиці секретами вибору креветок.
- В упаковці з продуктом не повинно бути великої кількості льоду та снігу — це означатиме, що креветки неодноразово розморожували та заморожували.
- Бажано, щоб всі креветки в упаковці були одного розміру та рівного сірувато-бурого забарвлення.
- Хвости в якісних креветок повинні бути зігнутими — розігнутий хвіст свідчить про те, що продукт занадто довго не проходив термічну обробку. Це важливо, адже після вилову креветок їх мають протягом декількох годин або відварити, або відразу заморозити, інакше вони почнуть псуватися.
- Не варто брати креветки з підсохлими панцирами, жовтуватим м’ясом і чорними цятками — це старі особини. Також варто повернути на полицю креветки з чорними головами — скоріше за все, вони хворіли. Якщо голови зелені, це свідчить лише про особливий спосіб харчування, а ось якщо вони коричневі — креветка вагітна і її м’ясо особливо корисне.
Якщо дотримаєтеся всіх наших порад, у вас вийде ідеальна гречана локшина з креветками і соусом теріякі. Частіше готуйте цю чудову страву!