Рецепт широкої рисової локшини з телятиною в кунжутному соусі

Рисова локшина — популярна основа для багатьох азіатських страв. Вона буває двох видів: тонка — для салатів і начинки пиріжків або спрінг-ролів, і широка — для гарнірів, супів і нудл страв. Саме широка рисова локшина і стане нам у нагоді для цієї страви. Вона ідеально підходить для вок-рецептів, оскільки швидко готується та добре насичується смаками й ароматами начинки. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами секретами приготування рисової локшини з телятиною в кунжутному соусі. Ніжне м’ясо, доповнене соковитими овочами й ароматною заправкою, обов’язково приведе вас у захват!

Інгредієнти

Для двох порцій страви нам знадобляться:

Етапи приготування

Рецепт локшини з овочами і телятиною не дуже складний, тому з нашими підказками ви впораєтеся швидко і легко. Давайте ж почнемо приготування цієї чудової страви!

  1. Перший крок — відваримо локшину (точний час і інструкція вказані на упаковці). Після її необхідно промити під проточною прохолодною водою, щоб не злипалася.
  2. Наріжемо м’ясо невеликим кубиками, овочі і гриби — соломкою, подрібнимо часник.
  3. Тепер на сковорідку, попередньо змащену маслом, додамо м’ясо і обсмажимо до золотистої скоринки на середньому вогні.
  4. Ввіб’ємо на сковорідку яйце та швидко перемішаємо його бамбуковими паличками, щипцями чи дерев’яною лопаткою.
  5. Сюди ж додамо овочі, гриби, часник та імбир. Смажимо протягом однієї хвилини.
  6. Фінальний штрих — висиплемо на сковорідку відварену локшину, заправимо соєвим соусом і кунжутною олією. Цей етап триває ще 90 секунд (на середньому вогні).
  7. Залишилося вимкнути плиту, розділити страву на дві порції та насолодитися вишуканим частуванням. Можна додатково посипати його насінням кунжуту, підсмаженим на сухій сковорідці — воно підсилить смак соусу.

Кунжутна олія — розповсюджений компонент різних заправок, соусів і маринадів. Вся справа в її оригінальному смаку — солодкуватому, з горіховими нотками. Вона чудово підкреслює гострі спеції та робить страву ще більш смачною й ароматною. Ніжна телятина чудово розкриється під цим соусом, а імбир додасть їй пікантності. Обов’язково приготуйте цю смакоту та поділіться нею з близькими!