Скуштуй ще:
Японія — острівна країна, тому її кухня багата стравами з різними дарами моря. Особливе місце займають різноманітні водорості, які азіатські кулінари використовують так само часто, як європейські використовують зелень. Один з найпопулярніших їхніх видів — вакаме, смак яких нагадує шпинат або білокачанну капусту з тонкими нотками морського бризу. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як зробити вишуканий салат з водоростями вакаме та приголомшливою заправкою — він обов’язково займе почесне місце в вашому списку улюблених страв!
Для двох порцій нам будуть потрібні такі продукти:
Хоча цей салат — не найскладніша страва, у неї є свої нюанси приготування, якими ми з радістю поділимося з вами. Нумо швидше втілювати цей чудовий рецепт в життя! З нашими підказками у вас все вийде швидко і легко, досить зробити кілька простих кроків:
Водорості вакаме мають більш нейтральний смак, ніж, наприклад, ламінарія, у них немає характерного йодистого присмаку, що дозволяє успішно додавати цей продукт в повсякденні страви навіть тим, хто лише знайомиться з азіатською кухнею. Такий салат можна використовувати як гарнір до м’ясних страв, як закуску або самостійну страву. Він особливо припаде до душі веганам, адже містить лише рослинні інгредієнти і при цьому добре насичує. Унікальний смак водоростей, підкреслить смачна кисло-солодка заправка з легкими горіховими нотками кунжуту та кунжутної олії. Обов’язково спробуйте екзотичний салат Вакаме, який точно захопить вас і ваших друзів!