Рецепт салату Вакаме Інгредієнти Katana для салату Вакаме Приготування салату Вакаме Рецепт салату Вакаме
cook_time
Приготування15 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Рецепт ролу Каліфорнія з копченим вугром в ікрі масаго
Рецепт ролу Каліфорнія з копченим вугром в ікрі масаго
 Рецепт ролу Філадельфія з лососем
Рецепт ролу Філадельфія з лососем

Рецепт салату Вакаме

Японія — острівна країна, тому її кухня багата стравами з різними дарами моря. Особливе місце займають різноманітні водорості, які азіатські кулінари використовують так само часто, як європейські використовують зелень. Один з найпопулярніших їхніх видів — вакаме, смак яких нагадує шпинат або білокачанну капусту з тонкими нотками морського бризу. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як зробити вишуканий салат з водоростями вакаме та приголомшливою заправкою — він обов’язково займе почесне місце в вашому списку улюблених страв!

Інгредієнти

Для двох порцій нам будуть потрібні такі продукти:

Кроки приготування

Хоча цей салат — не найскладніша страва, у неї є свої нюанси приготування, якими ми з радістю поділимося з вами. Нумо швидше втілювати цей чудовий рецепт в життя! З нашими підказками у вас все вийде швидко і легко, досить зробити кілька простих кроків:

  1. Замочимо водорості в теплій воді (досить 5 хвилин). Після цього їх необхідно вийняти і промити окропом. Ми радимо потім обполоснути їх дуже холодною, навіть крижаною водою — це допоможе водоростям повернути первісний яскравий смарагдовий колір. Відкинемо на сито й дамо воді стекти.
  2. Змішаємо рисовий оцет, мед, соєвий соус та олію. Вичавимо з лимона сік і додамо його в посуд із заправкою.
  3. Додамо заправку в салат з водоростями і посиплемо насінням кунжуту. Можна попередньо підсмажити його на сухій сковорідці, щоб смак став більш вираженим.
  4. Ретельно перемішаємо і подамо до столу.

Водорості вакаме мають більш нейтральний смак, ніж, наприклад, ламінарія, у них немає характерного йодистого присмаку, що дозволяє успішно додавати цей продукт в повсякденні страви навіть тим, хто лише знайомиться з азіатською кухнею. Такий салат можна використовувати як гарнір до м’ясних страв, як закуску або самостійну страву. Він особливо припаде до душі веганам, адже містить лише рослинні інгредієнти і при цьому добре насичує. Унікальний смак водоростей, підкреслить смачна кисло-солодка заправка з легкими горіховими нотками кунжуту та кунжутної олії. Обов’язково спробуйте екзотичний салат Вакаме, який точно захопить вас і ваших друзів!