Поєднання ніжного вершкового сиру й ароматних грибів нікого не залишає байдужим. Це взяли на озброєння американські сушисти, використавши ці продукти для начинки ролів. Сьогодні ми розповімо вам деякі секрети і підкажемо, як приготувати смачні суші з кунжутом і грибами!
Інгредієнти ролів в кунжуті з грибами
Обов’язково звертайте увагу на якість продуктів. Для цього рецепта нам знадобляться такі інгредієнти:
Кроки приготування ролів в кунжуті з грибами шиїтаке
Всього кілька простих кроків відділяють нас від смачних ролів з грибами шиїтаке:
- Промиємо рис під проточною водою. Після цього покладемо в каструлю і заллємо рідиною в пропорції 1:1. Поставимо на середній вогонь, доведемо до кипіння і проваримо 15-20 хвилин. Потім вимкнемо і дамо настоятися ще 15 хвилин.
- Приготуємо в сотейнику заправку, змішуючи сіль, цукор і оцет до однорідного стану.
- Додамо заправку в рис і ретельно перемішаємо.
- Заллємо гриби водою, доведемо до кипіння і проваримо протягом пів години. Вони повинні стати м’якими і ніжними.
- Знімемо їх з вогню, наріжемо соломкою та поллємо соусом унагі.
- Візьмемо половину листа водоростей норі, розташуємо його на столі та викладемо рис по всій його поверхні, залишаючи вільним лише один край (десь півтора сантиметри);
- По центру тепер викладемо сир для ролів, огірок, нарізаний соломкою, і приготовані гриби.
- Перевернемо лист вільним боком до себе, змочимо і загорнемо в рулет. Це легко зробити за допомогою спеціального бамбукового килимку.
- Поллємо рол соусом унагі, посиплемо кунжутом;
- Наріжемо рулет на 6-8 частин. Ми рекомендуємо подавати до столу з імбиром, соєвим соусом і васабі.
Насолоджуйтесь вишуканими ролами в кунжуті з вершковим сиром і грибами шиїтаке та пригощайте ними своїх близьких!