Рецепт роллу в кунжуті з вершковим сиром і грибами шиїтаке

Поєднання ніжного вершкового сиру й ароматних грибів нікого не залишає байдужим. Це взяли на озброєння американські сушисти, використавши ці продукти для начинки ролів. Сьогодні ми розповімо вам деякі секрети і підкажемо, як приготувати смачні суші з кунжутом і грибами!

Інгредієнти ролів в кунжуті з грибами

Обов’язково звертайте увагу на якість продуктів. Для цього рецепта нам знадобляться такі інгредієнти:

Кроки приготування ролів в кунжуті з грибами шиїтаке

Всього кілька простих кроків відділяють нас від смачних ролів з грибами шиїтаке:

  1. Промиємо рис під проточною водою. Після цього покладемо в каструлю і заллємо рідиною в пропорції 1:1. Поставимо на середній вогонь, доведемо до кипіння і проваримо 15-20 хвилин. Потім вимкнемо і дамо настоятися ще 15 хвилин.
  2. Приготуємо в сотейнику заправку, змішуючи сіль, цукор і оцет до однорідного стану.
  3. Додамо заправку в рис і ретельно перемішаємо.
  4. Заллємо гриби водою, доведемо до кипіння і проваримо протягом пів години. Вони повинні стати м’якими і ніжними.
  5. Знімемо їх з вогню, наріжемо соломкою та поллємо соусом унагі.
  6. Візьмемо половину листа водоростей норі, розташуємо його на столі та викладемо рис по всій його поверхні, залишаючи вільним лише один край (десь півтора сантиметри);
  7. По центру тепер викладемо сир для ролів, огірок, нарізаний соломкою, і приготовані гриби.
  8. Перевернемо лист вільним боком до себе, змочимо і загорнемо в рулет. Це легко зробити за допомогою спеціального бамбукового килимку.
  9. Поллємо рол соусом унагі, посиплемо кунжутом;
  10. Наріжемо рулет на 6-8 частин. Ми рекомендуємо подавати до столу з імбиром, соєвим соусом і васабі.

Насолоджуйтесь вишуканими ролами в кунжуті з вершковим сиром і грибами шиїтаке та пригощайте ними своїх близьких!