Рецепт овочевого ролу в кунжуті Продукція Катана Приготування овочевого ролу Рецепт овочевого ролу в кунжуті
cook_time
Приготування 45 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Рецепт макі ролу з лососем
Рецепт макі ролу з лососем
 Рецепт місо супу з соєвим сиром тофу
Рецепт місо супу з соєвим сиром тофу

Рецепт овочевого ролу в кунжуті

Спочатку роли подавалися як самостійна поживна страва, однак з часом з’явилося безліч її різновидів. Наприклад, існують легкі овочеві роли, які можна подавати в якості закуски. Сьогодні ми поділимося одним з таких рецептів — розповімо вам, як готувати суші з овочами в кунжуті. Варто обов’язково спробувати цю страву — з нашими порадами роли вийдуть соковитими, яскравими та оригінальними!

Інгредієнти

В першу чергу подбаємо про те, щоб у нас були всі потрібні інгредієнти для готування та доведемо їх до кімнатної температури. Згідно з класичним рецептом овочевих суші, одна порція важить 225 г. Для такої страви нам знадобиться:

Кроки приготування

Отже, зараз ви дізнаєтеся, як приготувати суші з кунжутом швидко і смачно. З нашими підказками це буде просто — потрібно зробити кілька кроків.

  1. Розріжемо лист водоростей норі по ширині. Використовуємо половину листа.
  2. Покладемо його на килимок шорсткою стороною догори, додамо на площину готовий відварений заправлений рис. Він повинен лежати щільним рівним шаром, але не забудьте залишити 1,5 см вільного місця з верхнього краю водорості.
  3. Тепер перевернемо заготовку так, щоб рис був знизу, а вільний край водорості був ближче до вас. Наріжемо овочі соломкою і викладемо їх по центру. Сюди ж покладемо нарізаний салат і базилік.
  4. Скрутимо килимок у рулет.
  5. Після панірування отриманих ролів в кунжуті наріжте їх гострим ножем, попередньо змоченим водою, на вісім рівних частин.
  6. Рекомендуємо вам подавати разом з соєвим соусом «Класичний», васабі та імбиром.

Цей рецепт — одна з вільних варіацій на тему суші. Від азіатської кухні тут залишається лише рис і норі, а начинка скоріше нагадує італійську страву, адже основну роль тут відіграють помідори та базилік. Ви можете експериментувати з інгредієнтами — наприклад, жовтий болгарський перець додасть більше яскравих кольорів в розрізі ролу. Також можна взяти фіолетовий базилік, але пам’ятайте, що його смак більш насичений і пряний. Прикрашати можна як білим, так і чорним кунжутом, а ще краще використовувати їх суміш або навіть викласти з зерняток гарний візерунок.

Завдяки нашому рецепту ви тепер знаєте, як робити роли в домашніх умовах швидко і смачно. Творіть кулінарні шедеври на вашій кухні, і кожен день стане яскравішим і приємнішим з такими вишуканими стравами!