Рецепт макі ролу з вугром Katana Продукція для макі ролу з вугром Приготування макі ролу з вугром Рецепт макі ролу з вугром Katana
cook_time
Приготування 45 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

Рецепт макі ролу з вугром

Незважаючи на те, що макі роли часто можна розглядати як легку закуску, унагі роли — цілком самодостатня страва, адже м’ясо вугра добре дуже поживне. Солодкувата, з легкою гірчинкою м’якоть відмінно поєднується з ніжним рисом, солоними норі та пікантним васабі, а максимально підкреслити смак ролів допоможе спеціальний соус унагі. Це густа заправка на основі соєвого соусу, тягуча темна солоно-солодка рідина, яку обов’язково подають до всіх страв з вугром.

Продукція для макі ролу з вугром

Інгредієнти макі ролів з вугром

Швидше почнімо готувати це смачне блюдо! До складу унагі макі (для однієї порції вагою 110 г) входять такі продукти:

Приготування макі ролу з вугром

Кроки приготування унагі макі

Щоб приготувати чудові роли, нам достатньо кількох простих дій:

  1. Розріжемо лист норі навпіл і покладемо його на бамбуковий килимок шорсткою стороною вгору.
  2. Акуратно викладемо приготований заправлений рис щільним рівним шаром. У фіналі вільними повинні залишитися лише півтора сантиметра верхнього краю листа норі.
  3. Килимок не перевертаємо, порожня частина листа норі повинна бути вгорі. Змастимо рис гострим васабі.
  4. Очищену від шкірки рибу наріжемо соломкою та викладемо по всій ширині листа по центру. Якщо ви вперше працюєте з вугром, ми рекомендуємо нарізати філе, доки воно не розморозилось до кінця.
  5. Загорнемо рулет за допомогою спеціального килимка для суші, попередньо злегка змочивши вільний край водоростей водою. Не забудьте простежити, щоб край з рисом збігався з початком порожньої смужки — так місце склейки буде практично непомітним.
  6. Наріжемо рулет гострим ножем, попередньо змоченим водою, на 6-8 частин і подамо до столу з соєвим соусом унагі, васабі й імбиром.
Рецепт макі ролу з вугром Katana

Копчений вугор — поширена начинка для ролів, особливо серед американців і європейців, у яких сира риба не викликає особливої ​​довіри. Але мало хто знає, що така назва не зовсім коректна — спосіб, яким готують м’ясо вугра, більше схожий на приготування на грилі. Рибу маринують у спеціальному солодкому соусі, частина якого повинна залишатися в упаковці з вугром, завдяки чому м’ясо набуває вишуканого смаку і аромату, і після цього готують.

Філе вугра зазвичай продається цілим в замороженому вигляді, оскільки не втрачає своїх корисних і смакових якостей при заморожуванні та добре транспортується. Так що, якщо вам потрібен невеликий шматочок, ми рекомендуємо відрізати його, не розморожуючи всю тушку цілком, і далі зберігати рибу в морозилці — головне, не забудьте використовувати залишки до закінчення терміну придатності. Втім, навряд чи ця риба затримається в вашому холодильнику надовго, адже м’ясо вугра – популярний інгредієнт для супів, а також частий варіант начинки для різних ролів, в тому числі і суші макі.

Тепер вам відомий рецепт макі ролу з вугром. Готуйте це вишукане частування для себе і своїх близьких, влаштовуючи справжню східну трапезу на власній кухні!