Скуштуй ще:
Незважаючи на те, що макі роли часто можна розглядати як легку закуску, унагі роли — цілком самодостатня страва, адже м’ясо вугра добре дуже поживне. Солодкувата, з легкою гірчинкою м’якоть відмінно поєднується з ніжним рисом, солоними норі та пікантним васабі, а максимально підкреслити смак ролів допоможе спеціальний соус унагі. Це густа заправка на основі соєвого соусу, тягуча темна солоно-солодка рідина, яку обов’язково подають до всіх страв з вугром.
Швидше почнімо готувати це смачне блюдо! До складу унагі макі (для однієї порції вагою 110 г) входять такі продукти:
Щоб приготувати чудові роли, нам достатньо кількох простих дій:
Копчений вугор — поширена начинка для ролів, особливо серед американців і європейців, у яких сира риба не викликає особливої довіри. Але мало хто знає, що така назва не зовсім коректна — спосіб, яким готують м’ясо вугра, більше схожий на приготування на грилі. Рибу маринують у спеціальному солодкому соусі, частина якого повинна залишатися в упаковці з вугром, завдяки чому м’ясо набуває вишуканого смаку і аромату, і після цього готують.
Філе вугра зазвичай продається цілим в замороженому вигляді, оскільки не втрачає своїх корисних і смакових якостей при заморожуванні та добре транспортується. Так що, якщо вам потрібен невеликий шматочок, ми рекомендуємо відрізати його, не розморожуючи всю тушку цілком, і далі зберігати рибу в морозилці — головне, не забудьте використовувати залишки до закінчення терміну придатності. Втім, навряд чи ця риба затримається в вашому холодильнику надовго, адже м’ясо вугра – популярний інгредієнт для супів, а також частий варіант начинки для різних ролів, в тому числі і суші макі.
Тепер вам відомий рецепт макі ролу з вугром. Готуйте це вишукане частування для себе і своїх близьких, влаштовуючи справжню східну трапезу на власній кухні!