Рецепт локшини з куркою в соусі теріякі Ингредиенты для лапши с курицей в соусе терияки Приготовление лапши с курицей в соусе терияки Рецепт локшини з куркою в соусі теріякі
cook_time
Приготування25 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Рецепт соби з овочами
Рецепт соби з овочами
 Спрінг-роли з овочами в рисовому папері
Спрінг-роли з овочами в рисовому папері

Рецепт локшини з куркою в соусі теріякі

Локшина удон — дуже популярний азіатський продукт, який не так давно став поширеним і в нашій країні. Це смужки пшеничного тіста з борошна, води та солі, що нагадують звичні нам макаронні вироби. Відварений удон використовують і як самостійну страву, і як гарнір для м’яса чи морепродуктів, і як основу для інших страв. Існує безліч рецептів локшини, і сьогодні ми хочемо поділитися з вами одним з них. Соковиті овочі, ароматна курка, пружна локшина, приправлені пікантним часником і кисло-солодким соусом теріякі, точно завоюють ваше серце з першого разу! Поки ви будете готувати, на аромат збіжаться всі члени вашої родини. Нумо швидше почнемо приготування —  з нашими підказками воно буде простим, швидким і принесе вам задоволення!

Інгредієнти

Для приготування двох порцій рецепта вок локшини з куркою нам потрібні наступні продукти:

Кроки приготування 

З нашою допомогою ви приготуєте цю страву легко і швидко. Щоб отримати чудовий результат, потрібно виконати кілька простих етапів:

  1. Відваримо локшину в окропі на середньому вогні (точний час зазначено на упаковці), а потім відкинемо на сито та промиємо під холодною водою.
  2. Наріжемо овочі соломкою, подрібнимо часник, а м’ясо наріжемо кубиками.
  3. Додамо олію на сковорідку і обсмажимо курку. Коли з’явиться апетитна золотава скоринка —  м’ясо готове.
  4. Тепер висиплемо на сковорідку овочі й обсмажимо на середньому вогні ще хвилину.
  5. Останній етап —  покладемо локшину та заправимо соусом теріякі. Накриємо кришкою та протушкуємо півтори хвилини.
  6. Тепер розділимо страву на дві частини і подамо до столу. Готову порцію можна посипати свіжою зеленню, підсмаженим арахісом або кунжутом —  в залежності від того, хочете ви освіжити страву чи зробити її більш хрусткою.

Рецепти вок локшини найчастіше використовують для приготування вуличної їжі, але домашній варіант може стати справжнім делікатесом! Для цієї страви ми рекомендуємо використовувати саме м’ясо з курячого стегна —  воно буде соковитим і ароматним, а ось грудка може вийти сухуватою. Солодкувато-пряний соус теріякі часто використовується для приготування м’яса та птиці —  він чудово підкреслює їх смак і додає їм екзотичних ноток. Обов’язково приготуйте це частування —  ваші близькі точно будуть у захваті!