Поради щодо вибору соєвого соусу
Соєвий соус — неймовірно популярна приправа азіатської кухні. Його застосовують під час приготування гарячих страв, подають до різних закусок, використовують для маринадів, додають в заправку для салатів і навіть поливають ним морозиво. Справжній соєвий соус — дуже корисний продукт, його часто використовують в дієтичному харчуванні. Ось тільки людині, що не належить до азіатської культури, не завжди зрозуміло, як вибрати соєвий соус. Саме тому ми хочемо поділитися з вами всіма секретами правильного вибору цієї популярної приправи.
Дуже важливо розібратися, як вибрати соєвий соус в магазині, до того, як ви зможете понюхати його та спробувати на смак. Існує кілька простих правил, які допоможуть вам зрозуміти, який соєвий соус краще вибрати:
Перевірте колір соусу — він повинен мати насичений природній колір коричнево-червоного відтінку без якихось домішок чи мутного кольору. Якісний продукт не може бути чорним, яскравим або занадто світлим.
Для приготування соусу соєві боби відварюють, потім витримують в сольовому розчині, додаючи спеціальний грибок кодзі. Тому один із критеріїв — наявність процесу натурального бродіння: якщо цей продукт якісний, він обов’язково повинен проходити процес ферментації. На цьому етапі він насичується амінокислотами, які й надають соєвому соусу унікального смаку умамі. З ним суші, роли, салати та багато інших рецептів азіатської кухні повністю розкривають свій потенціал!
Тепер ви знаєте, як правильно вибрати соєвий соус. Обов’язково скористайтеся нашими порадами під час наступного походу до магазину, щоб ваші страви стали по-справжньому смачними, корисними та зберегли свій азіатський колорит!