Як вибрати кокосове масло

Кокосове масло – яке вибрати?

Кокосова олія — частий інгредієнт східних страв. Її отримують із м’якоті та копри кокосового горіха. Цей продукт додають до супів, гарнірів, випічки, використовують для приготування різних десертів. Дуже часто застосовують кокосову олію для смаження або тушкування найрізноманітніших продуктів: м’яса, овочів, риби. Тому сьогодні ми хочемо розповісти вам про особливості цього продукту.

Різниця між нерафінованою та рафінованою кокосовою олією

Дуже часто шанувальники азіатської кухні та здорової їжі цікавляться питанням: яку взяти кокосову олію для смаження: рафіновану чи нерафіновану? Для цього потрібно розуміти різницю між цими видами олій, і ми із задоволенням про неї розповімо.

  1. Нерафіновану олію отримують шляхом холодного чи гарячого віджиму кокосової м’якоті. Важливо враховувати, що у такого продукту дуже яскраво виражений смак і запах, тому вона підходить тільки для приготування солодощів. До того ж, нерафінована кокосова олія для смаження не підходить, оскільки швидко підгорає, гірчить і може зіпсувати страву.
  2. Для повсякденного використання краще вибирати рафіновану кокосову олію, яка надає стравам тонкого екзотичного присмаку та приємного аромату. Цей продукт очищають від сторонніх домішок за допомогою високого тиску, завдяки чому він повільніше псується та легше транспортується. Особливо добре підходить кокосова рафінована олія для смаження, оскільки не горить навіть за високих температур.

Смакові особливості кокосової олії

Кокос асоціюється у нас із екзотикою, спекотними країнами та насолодою. Тому і думки про олію з цього горіха виникають тільки позитивні. Дійсно, його текстура легка та повітряна, а смак — ніжний, солодкуватий, горіховий, вершковий, і ці властивості передаються приготованим із нього стравам. Навіть звичні повсякденні продукти набудуть маслянистого присмаку та солодкуватого аромату, якщо використовувати кокосову олію для смаження. Користь і шкода цього продукту також часто цікавлять людей, і ми з задоволенням розповімо вам про них.

Олія позитивно впливає на роботу ендокринної та імунної систем, репродуктивну функцію й обмін речовин, допомагаючи швидше схуднути. А ось завдати шкоди воно може тільки якщо ним зловживати — їсти більше двох з половиною столових ложок на день.

Тепер ви знаєте, чим відрізняються ці види олій і яка кокосова олія краща для смаження. Ми завжди готові надати вам рафіновану кокосову олію — хорошу кокосову олію для смаження, яка точно стане в нагоді вам при втіленні в життя рецептів для приготування азіатських страв