Кокосове масло – яке вибрати?
Кокосова олія — частий інгредієнт східних страв. Її отримують із м’якоті та копри кокосового горіха. Цей продукт додають до супів, гарнірів, випічки, використовують для приготування різних десертів. Дуже часто застосовують кокосову олію для смаження або тушкування найрізноманітніших продуктів: м’яса, овочів, риби. Тому сьогодні ми хочемо розповісти вам про особливості цього продукту.
Дуже часто шанувальники азіатської кухні та здорової їжі цікавляться питанням: яку взяти кокосову олію для смаження: рафіновану чи нерафіновану? Для цього потрібно розуміти різницю між цими видами олій, і ми із задоволенням про неї розповімо.
Кокос асоціюється у нас із екзотикою, спекотними країнами та насолодою. Тому і думки про олію з цього горіха виникають тільки позитивні. Дійсно, його текстура легка та повітряна, а смак — ніжний, солодкуватий, горіховий, вершковий, і ці властивості передаються приготованим із нього стравам. Навіть звичні повсякденні продукти набудуть маслянистого присмаку та солодкуватого аромату, якщо використовувати кокосову олію для смаження. Користь і шкода цього продукту також часто цікавлять людей, і ми з задоволенням розповімо вам про них.
Олія позитивно впливає на роботу ендокринної та імунної систем, репродуктивну функцію й обмін речовин, допомагаючи швидше схуднути. А ось завдати шкоди воно може тільки якщо ним зловживати — їсти більше двох з половиною столових ложок на день.
Тепер ви знаєте, чим відрізняються ці види олій і яка кокосова олія краща для смаження. Ми завжди готові надати вам рафіновану кокосову олію — хорошу кокосову олію для смаження, яка точно стане в нагоді вам при втіленні в життя рецептів для приготування азіатських страв!