Рецепт смаженої локшини з креветками Ингредиенты для жареной лапши с креветками Приготовление жареной лапши с креветками Рецепт смаженої локшини з креветками
cook_time
Приготування 25 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

Рецепт смаженої локшини з креветками

Смажена рисова локшина — популярна страва завдяки простоті приготування і чудовому збалансованого смаку. Зазвичай її готують у спеціальній глибокій сковорідці-вок, але для невеликої кількості в домашніх умовах можна використовувати й звичайну. Головна особливість приготування смаженої китайської локшини — спеціальна техніка стір-фрай, за якою невеликі шматочки всіх інгредієнтів готують, постійно помішуючи. Завдяки цьому утворюється хрустка скоринка, а всередині продукти залишаються соковитими. Ми пропонуємо приготувати смажену локшину з креветками і овочами — частування вийде яскравим, особливо, якщо ви оберете перець різних кольорів. Всі інгредієнти добре доповнюють один одного: ніжне м’ясо креветки, пікантний часник, солодкі овочі і солонуватий соус створюють бездоганний ансамбль!

Ингредиенты для жареной лапши с креветками

Інгредієнти

На дві порції смаженої рисової локшини нам буде потрібно:

Приготовление жареной лапши с креветками

Кроки приготування

Рецепт смаженої локшини не дуже складний, і з нашими підказками ви швидко приготуєте цю смачну страву! Отже, давайте почнемо приготування:

  1. Відваримо локшину, як зазначено на упаковці, відкинемо на сито і промиємо холодною водою — це допоможе уникнути злипання.
  2. Підготуємо начинку для смаженої скляної локшини: розморозимо креветки, наріжемо овочі та гриби соломкою, ширина якої приблизно дорівнює ширині відвареної локшини, почистимо часник і пропустимо його через прес.
  3. Розігріємо олію в сковорідці, обсмажимо в ній креветки на середньому вогні протягом 30 секунд.
  4. Розіб’ємо яйце, виллємо його на сковорідку. Швидко перемішаємо — можна зробити це за допомогою дерев’яної лопатки, щипців або бамбукових паличок. Повинні вийти рвані шматочки омлету.
  5. Додамо овочі, гриби і часник, готуємо ще хвилину.
  6. Додамо локшину, віллємо соус, посиплемо цукром і обсмажимо, накривши кришкою, ще 1,5 хв.
Рецепт смаженої локшини з креветками

Смажена локшина готова! Залишилося лише розкласти її у тарілки та з насолодою з’їсти. Готову тайську смажену рисову локшину можна за бажанням прикрасити. Зелень додасть їй свіжості, підсмажений на сухій сковорідці кунжут — пікантну гірчинку та горіхові нотки, а арахіс зробить страву більш хрусткою. Обов’язково приготуйте смажену локшину для себе та пригостіть нею близьких!