Рецепт сингапурской лапши с курицей Ингредиенты для сингапурской лапши с курицей Приготовление сингапурской лапши с курицей Рецепт сингапурской лапши с курицей
cook_time
Приготування 30 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Рецепт макі ролу з вугром і огірком
Рецепт макі ролу з вугром і огірком
 Рецепт місо супу з соєвим сиром тофу
Рецепт місо супу з соєвим сиром тофу

Рецепт сингапурської локшини з куркою

Однією із найсмачніших страв паназіатської кухні у світі вважається локшина по сингапурськи – рецепт її популярності, можливо, в тому, що в ній поєднувалися частинки індійської, китайської, японської, європейської традицій. Нею захоплюються всі, кому пощастило пізнати палаюче поєднання солодкого, кислого і солоного в одному яскравому смаку.

Сингапурська локшина стане незабутньою, якщо опанувати хитрощі готування у воку, а це нескладно. Страва готується кілька хвилин, секрет її успіху у правильному розрахунку часу на приготування локшини та інших інгредієнтів. А з цим потрібно попрактикуватися.

Склад сингапурської локшини

На 4 порції підготуємо наступні компоненти:

  • 300 г – локшина бобова Katana;
  • 400 г – куряче філе;
  • 1 шт. – цибуля синя;
  • 3 зуб. – часник;
  • 200 г – перець болгарський;
  • 2 шт. – морква;
  • 1 ст. л. – імбир (рублений);
  • 1 пучок – кінза;
  • 5 шт. – цибуля зелена (перо);
  • 4 ст. л. – соєвий соус “Класичний” Katana;
  • 3 ст. л. – соус (рибний);
  • 1 шт. – лайм;
  • 2 ст. л. – рослинна олія;
  • за смаком – перець червоний гострий (чилі).

Кроки приготування

  1. Наріжемо куряче філе невеликими шматочками.
  2. Додамо 2 ложки соєвого соусу і залишимо хвилин на 20. 
  3. Підготуємо спеції: дрібно наріжемо імбир, часник, перець чилі й перо цибулі, наріжемо соломкою моркву та болгарський перець. 
  4. Локшину приготуємо згідно з рецептурою на упаковці. 
  5. Розігріємо в сковороді вок олію, обсмажимо шматочки курки.
  6. Додамо овочі й обсмажимо ще близько 1 хвилини. 
  7. В кінці заправимо соєвим, рибним соусами з 1 ч. ложкою соку лайма. Прогріємо близько 1 хвилини.
  8. Їжу викладемо на тарілку і прикрасимо  рубленою кінзою.

Сьогодні ви дізналися, як готується локшина по-сингапурськи з куркою, в паназіатській кухні можна знайти не менш вишукані рецепти. Ваші близькі будуть в захопленні, якщо ви вловите точку готовності, додавши пружні смужки локшини, підсмажену курку та хрумкі овочі.