Спрінг-роли з овочами в рисовому папері

Спрінг-роли — це рулетики зі спеціального тонкого рисового паперу, в який можуть бути загорнуті будь-які начинки: овочі, м’ясо, риба, локшина і навіть фрукти. Сьогодні ми пропонуємо вам разом приготувати спрінг роли з овочами. Начинка виходить яскравою і контрастною: коричневі гриби, синя капуста, зелений салат і огірок. Смакове поєднання теж дуже цікаве: м’які пікантні гриби, солодко-солоний тягучий соус унагі і хрусткі свіжі овочі. Разом вони створюють смачну страву з екзотичним східним колоритом.

Інгредієнти спрінг-ролів з овочами

Давайте ж почнемо приготування! Щоб зробити дві порції спрінг-ролів в рисовому папері, вам будуть потрібні такі продукти:

Етапи приготування овочевих спрінг-ролів

Щоб створити смачні барвисті спрінг-роли, нам з вами необхідно виконати наступні дії:

  1. Візьмемо сотейник, наллємо туди воду і покладемо гриби. Доведемо до кипіння, поставимо на середній вогонь і проваримо ще півгодини (вони повинні стати м’якими).
  2. Тим часом нарізаємо огірок соломкою (так само потрібно вчинити з приготованими шиїтаке), а капусту наріжемо на маленькі шматочки.
  3. Після того, як гриби охолонуть, поріжемо їх соломкою та додамо соус унагі.
  4. Змочивши рисовий папір водою, покладемо на стіл і видалимо зайву вологу, промокнувши чистим сухим рушником.
  5. Рівномірно викладемо овочі, салат і гриби по всій поверхні листа рисового паперу;
  6. Загорнемо все в рулет — ми рекомендуємо робити це за допомогою спеціального килимка макісу, який зазвичай використовується для приготування суші. Для цього загнемо бічні частини всередину максимально щільно і скрутимо рол, допомагаючи собі килимком. Можна загортати вручну, як голубці. Розріжемо навпіл навскоси — так краще видно начинку, та й простіше вмочати ролл в соус.
  7. Ми радимо подавати страву до столу з соєвим соусом, пелюстками маринованого імбиру і васабі.

Тепер вам відомий рецепт овочевих спрінг ролів. Обов’язково приготуйте їх на своїй кухні, щоб здивувати рідних чи друзів! У Китаї їх традиційно готують з приходом весни — звідси і пішла назва. Спочатку їх начиняли першими дарами весни — бобовими паростками та свіжими овочами. Зазвичай в начинці повинні бути присутніми яскраві компоненти — вони просвічують крізь тонку оболонку з рисового коржика та роблять зовнішній вигляд страви більш оригінальним. Та й на поверхні напівпрозорого паперу утворюються візерунки, які роблять роли ще більш ошатними. Щоб рулетики добре тримали форму, всередині обов’язково повинні бути тверді хрусткі овочі.

Зробити рисовий папір в домашніх умовах дуже складно — краще заздалегідь придбати його і використовувати для приготування ролів. Такий папір виготовлений ​​відповідно до всіх вимог, тому не буде розвалюватися або, навпаки, погано згинатися. Його склад максимально простий: сіль, вода, рисове борошно, іноді додають борошно тапіоки. А ось правильно нанести це тісто на форму і висушити його — завдання не з легких.