Рецепт ролу Золотий Дракон від Katana продукция для ролла Золотой дракон Рецепт ролла Золотой Дракон Рецепт ролу Золотий Дракон від Katana
cook_time
Приготування 45 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

Рецепт ролу Золотий Дракон

Урамакі, або роли навиворіт — страва, яку було придумано в Північній Америці. В Японії традиційно загортали рис і начинку в лист норі, але американських і канадських відвідувачів ресторанів іноді відлякував незвичний зовнішній вигляд і запах водоростей. Тому місцеві сушисти вдалися до невеличкої хитрості — вони призвичаїлися загортати роли так, щоб зовні опинявся рис, посипаний ікрою чи кунжутом, а норі залишалися всередині. До урамакі належать і незвичайні суші Золотий Дракон, які ми пропонуємо вам приготувати разом з нами.

Цей різновид ролів був придуманий в 70-х роках минулого століття в США. Суші-майстри взяли за основу популярні суші — Філадельфію, але оригінально прикрасили їх і додали гучну екзотичну назву. Ці роли дійсно нагадують міфічного дракона — копчений вугор має приємний золотистий колір, а його гострий кінчик схожий на хвіст дракона. З тих пір така подача стала дуже поширеною.

продукция для ролла Золотой дракон

Інгредієнти ролів Золотий Дракон

Ми розповімо вам всі тонкощі приготування цієї страви. Отже, до складу суші Золотий Дракон входять наступні інгредієнти:

Рецепт ролла Золотой Дракон

Кроки приготування суші Золотий Дракон

Приготувати ці роли не так вже й складно. Головне — дотримуватися наших порад!

  1. Розріжемо лист водоростей норі по ширині. Використовуємо половину листа.
  2. Покладемо його на бамбуковий килимок шорсткою стороною вгору, додамо на площину готовий відварений заправлений рис. Він повинен лежати щільним рівним шаром, але не забудьте залишити 1,5 см вільного місця в верхньому краю водорості.
  3. Тепер перевернемо заготовку так, щоб рис був внизу, а вільний край водорості перебував ближче до нас. По центру по всій ширині викладемо нарізаний соломкою огірок, додамо крем-сир.
  4. Скрутимо килимок у рулет.
  5. Прикладемо філе копченого вугра до ролу — воно повинно бути довше приблизно на 5 см, зайве м’ясо ми рекомендуємо обрізати та використовувати для начинки інших суші. Очистимо філе від шкірки та викладемо на рис, щоб м’ясо злегка виступало за краї, особливо хвостик. Посиплемо кунжутом.
  6. Наріжемо рол гострим, попередньо змоченим водою, ножем на вісім рівних частин. Викладемо на блюдо у вигляді змійки.
  7. Ми рекомендуємо подавати суші з пелюстками імбиру, васабі та соусом унагі, який виграшно підкреслить смак копченого вугра.

Крім чудового смаку ці роли відрізняються незвичайною подачею. Ми хочемо запропонувати вам кілька оригінальних способів оформлення зі своєї практики.

Рецепт ролу Золотий Дракон від Katana

Як прикрасити роли Золотий Дракон

В цілому, ці суші самі по собі виглядають ошатно й апетитно, але, якщо ви хочете зробити справжній сюрприз і показати всю свою майстерність, можете додатково прикрасити роли, щоб вони відповідали своїй назві. Для оформлення ми пропонуємо використовувати такі продукти:

  1. З тонких слайсів огірка зі шкіркою можна зробити крила дракона, його вуса і роги та покласти їх відразу після першого ролу, що імітує голову. В цьому випадку кунжутом потрібно посипати лише «тіло» дракона — зернятка будуть зображувати луску істоти. З пухирчастої шкірки огірка можна зробити й очі.
  2. Стане в нагоді і болгарський перець — з червоного вийде яскравий драконячий язик, а з жовтого — очі, що світяться. Можна вирізати з нього й роги.
  3. Вуса, роги і очі вийдуть і зі свіжої яскравої моркви.
  4. Для очей і ніздрів можна використовувати шматочки норі.
  5. Роги та вуса можна зробити і з пір’я зеленої цибулі — вийде яскравий акцент.

Як вибрати копченого вугра 

Цей продукт вважається делікатесом і коштує недешево, тому варто підійти до його вибору з усією відповідальністю. Ми зібрали для вас найкращі поради, які допоможуть вибрати ідеальну рибу!

  1. Насамперед зверніть увагу на упаковку — вона повинна бути вакуумною і цілісною. За наявності будь-яких ушкоджень поверніть рибу на полицю.
  2. Довжина правильного філе — від 30 до 50 см, а вага коливається в районі 250-300 г.
  3. В упаковці має залишатися певна кількість маринаду.
  4. Навіть якщо ви купуєте заморожену рибу, виглядати вона має красиво. Колір м’яса повинен зберігатися насиченим і апетитним, без помутнінь. На ньому не повинно бути крижаної кірки.

Тепер ви знаєте, як самостійно приготувати роли Золотий Дракон, вибрати правильні інгредієнти та красиво оформити сет. Обов’язково приготуйте цю страву на найближче свято – ваші близькі будуть вдячні!