Рецепт ролу з лососем у рисовому папері рецепт Катана Продуты для ролла с лососем в рисовой бумаге Рецепт приготовления ролла с лососем в рисовой бумаге Рецепт ролу з лососем у рисовому папері рецепт Катана
cook_time
Приготування15 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Рецепт кришталевої бобової локшини
Рецепт кришталевої бобової локшини
 Рецепт ролу Філадельфія з лососем
Рецепт ролу Філадельфія з лососем

Рецепт ролу з лососем у рисовому папері

Рисовий папір, або харумакі — поширений інгредієнт азіатських страв. Найчастіше з нього готують спрінг-роли — традиційну страву Китаю та В’єтнаму — тонкі рисові коржі, в які може бути загорнута практично будь-яка начинка, найчастіше свіжі овочі та м’ясо з соусом або фрукти з вершками. Не так давно почали готувати в такій оболонці і суші — рисовий папір не має такого вираженого смаку, як листи норі, але так само добре допомагає тримати форму. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати приготувати разом з нами дуже смачні роли в рисовому папері з лососем, овочами і крем-сиром — давайте почнемо якнайшвидше!

Інгредієнти

В першу чергу варто подбати про свіжі якісні інгредієнти, які дозволять зробити приготування справжнім задоволенням і легко домогтися чудового результату. Для двох порцій суші в рисовому папері нам буде потрібно:

  • 2 листи — рисовий папір Katana;
  • 40 г — свіжий огірок і солодкий болгарський перець;
  • 2 листи — ваш улюблений салат на вибір;
  • 40 г — вершковий крем-сир;
  • 40 г — слабосолений лосось.

Кроки приготування

Підготовчий етап закінчено, розпочнемо приготування ролів вдома. Покроковий рецепт вказано нижче — він зовсім не складний, а з нашою допомогою ви взагалі приготуєте його й оком не змигнете!

  1. Змочимо лист харумакі проточною чистою водою протягом кількох секунд. Розкладемо його на килимку, видаляючи залишки вологи за допомогою чистого сухого рушника.
  2. Наріжемо овочі соломкою, а рибу — невеликими шматочками. Викладемо огірок, перець, листя салату та лосось по центру. Сюди ж додамо крем-сир. Пам’ятайте про те, що необхідно залишити частину харумакі вільною (приблизно 1,5 см), щоб легше було загортати роли.
  3. Притримуючи начинку вказівними пальцями, акуратно загорнемо все в рулет. Готовий рол в рисовому папері можна розрізати на 4-6 частин і подавати до столу.

Поєднання м’якого сиру та ніжного лосося, доповнене свіжими хрусткими овочами, завжди виграшне. До того ж ці інгредієнти мають контрастні кольори і будуть красиво просвічуватися крізь тоненький рисовий папір — кожен гість буде радий такому ошатному частуванню!

Обов’язково приготуйте ці апетитні роли вдома — з нашими підказками це буде зовсім легко! Влаштуйте невеличке кулінарне свято, витративши зовсім небагато часу — на створення цієї смачної страви піде менше години, після чого ви зможете насолодитися вишуканими суші з рисовим папером і лососем, розділивши цю смакоту зі своїми рідними та близькими.