Рецепт футомакі з лососем від Katana Рецепт футомакі з лососем від Katana Продукція Katana Рецепт футомакі с лососем від Katana Рецепт футомакі з лососем від Katana

Рецепт ролу футомакі з лососем

Футомакі — це класичний вид ролів, в яких рис і начинка загортаються в лист норі. У такі суші додають від трьох до п’яти начинок, тому вони виходять дещо товщими, ніж звичайні макі-роли — близько 5 см шириною. Такий варіант страви з’явився в Америці — на відміну від аскетичних японців, місцеві жителі бажали більш різноманітну начинку. З цієї ж причини в ролах футомакі практично не використовується сира риба — лише слабосолона, копчена, смажена або запечена. Якщо правильно підібрати інгредієнти, розріз цих суші виходить яскравим і різнобарвним, а смак — багатим і контрастним.

Цей вид ролів — один із найбільш різнопланових за підбором начинки. Риба, морепродукти, овочі, сир, навіть фрукти, гриби чи курка — все залежить від країни та кулінарних уподобань людини. Сьогодні ми пропонуємо вам разом з нами готувати суші футомакі з лососем, авокадо, огірком і болгарським перцем. Ніжна риба та авокадо чудово поєднуються з хрусткими овочами та солодко-солоною ікрою, а завершує композицію смаків кунжут з тонкими горіховими нотками. Яскраві кольори начинки радують око — тут і рожеве філе лосося, і різні відтінки зеленого авокадо й огірка, і червоні акценти ікри та перцю … Можете додати шматочки болгарського перцю різних кольорів, щоб отримати ще красивішу страву!

Інгредієнти ролів футомакі з лососем

Склад футомакі може бути найрізноманітнішим, але в нашому випадку для однієї порції страви (263 г) нам знадобляться наступні продукти:

  • 0,5 листа — водорості норі Katana;
  • 140 г — відварений і заправлений рис для суші «Японіка» Katana;
  • 10 г — майонез;
  • 25 г — свіжий очищений огірок;
  • 15 — вершковий крем-сир;
  • 15 г — авокадо;
  • 40 г — слабосолений лосось;
  • 15 г — солодкий болгарський перець;
  • 8 г — ікра мойви.

Кроки приготування суші футомакі з лососем

Приготування цього ролу не надто відрізняється від інших видів суші, але є один нюанс — оскільки рулет широкий, він повинен бути дуже щільним, тому ми радимо розкладати начинку рівномірно, без великих проміжків. В цілому процес складається з таких етапів:

  1. Розріжемо лист норі навпіл і покладемо його на бамбуковий килимок шорсткою стороною вгору.
  2. Акуратно викладемо приготований рис щільним і рівним шаром. У фіналі вільними повинні залишитися тільки півтора сантиметра верхнього краю листа норі.
  3. Килимок не перевертаємо, порожня сторона листа норі повинна бути вгорі.
  4. Рибу наріжемо соломкою та кладемо по всій ширині листа по центру. Туди ж додамо ікру, а також нарізані соломкою овочі та авокадо, викладемо крем-сир і поллємо начинку майонезом.
  5. Загорнемо рулет за допомогою спеціального килимка для суші, попередньо злегка змочивши вільний край водоростей водою.
  6. Наріжемо рулет ножем, попередньо змоченим водою, на 6-8 частин і подамо до столу з соєвим соусом, васабі та пелюстками маринованого імбиру.

Тепер ви знаєте, як приготувати суші футомакі вдома та здивувати сім’ю або гостей незвичайною стравою. Насолоджуйтесь результатом самі та діліться смачними ролами з близькими!