Скуштуй ще:
Футомакі — це класичний вид ролів, в яких рис і начинка загортаються в лист норі. У такі суші додають від трьох до п’яти начинок, тому вони виходять дещо товщими, ніж звичайні макі-роли — близько 5 см шириною. Такий варіант страви з’явився в Америці — на відміну від аскетичних японців, місцеві жителі бажали більш різноманітну начинку. З цієї ж причини в ролах футомакі практично не використовується сира риба — лише слабосолона, копчена, смажена або запечена. Якщо правильно підібрати інгредієнти, розріз цих суші виходить яскравим і різнобарвним, а смак — багатим і контрастним.
Цей вид ролів — один із найбільш різнопланових за підбором начинки. Риба, морепродукти, овочі, сир, навіть фрукти, гриби чи курка — все залежить від країни та кулінарних уподобань людини. Сьогодні ми пропонуємо вам разом з нами готувати суші футомакі з лососем, авокадо, огірком і болгарським перцем. Ніжна риба та авокадо чудово поєднуються з хрусткими овочами та солодко-солоною ікрою, а завершує композицію смаків кунжут з тонкими горіховими нотками. Яскраві кольори начинки радують око — тут і рожеве філе лосося, і різні відтінки зеленого авокадо й огірка, і червоні акценти ікри та перцю … Можете додати шматочки болгарського перцю різних кольорів, щоб отримати ще красивішу страву!
Склад футомакі може бути найрізноманітнішим, але в нашому випадку для однієї порції страви (263 г) нам знадобляться наступні продукти:
Приготування цього ролу не надто відрізняється від інших видів суші, але є один нюанс — оскільки рулет широкий, він повинен бути дуже щільним, тому ми радимо розкладати начинку рівномірно, без великих проміжків. В цілому процес складається з таких етапів:
Тепер ви знаєте, як приготувати суші футомакі вдома та здивувати сім’ю або гостей незвичайною стравою. Насолоджуйтесь результатом самі та діліться смачними ролами з близькими!