Рецепт макі ролу з огірком Продукція Katana Рецепти ролів від Katana Рецепт макі ролу з огірком
cook_time
Приготування45 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Рецепт місо супу з соєвим сиром тофу
Рецепт місо супу з соєвим сиром тофу
 Рецепт смаженого рису з куркою
Рецепт смаженого рису з куркою

Рецепт макі ролу з огірком

Різновид суші роли макі — дуже популярна закуска в усьому світі. Зазвичай вона складається з оболонки — водоростей норі, відвареного рису і одного виду начинки. Найчастіше це риба або морепродукти, але досить популярний і варіант з овочами — наприклад, огірком. Саме такий вид ми і хочемо сьогодні приготувати разом з вами! Хрусткий освіжаючий овоч чудово поєднується з ніжним м’яким рисом і гострим васабі, а кунжутне панірування додасть страві тонких горіхових ноток. До того ж, завдяки огірку розріз виходить досить яскравим.

Інгредієнти макі ролу з огірком

Склад суші з капа макі максимально простий, так що у вас обов’язково все вийде! Для однієї порції (110 г) нам знадобиться:

Етапи приготування макі ролу з огірком 

Коли всі інгредієнти у нас на столі, можемо починати приготування. Воно складається з декількох кроків:

  1. Розріжемо лист норі навпіл і покладемо його на бамбуковий килимок шорсткою стороною догори.
  2. Акуратно викладемо приготований заправлений рис щільним рівним шаром. У фіналі вільними мають залишитися лише півтора сантиметра верхнього краю листа норі.
  3. Килимок не перевертаємо, порожня сторона листа норі повинна бути вгорі. Змащуємо рис гострим васабі.
  4. Очистимо огірок від зернят. Якщо ви хочете отримати більш ніжний смак, ми радимо нарізати овоч соломкою, якщо більш насичений — довгими брусочками або смужками. Викладемо по всій ширині листа по центру.
  5. Загорнемо рулет за допомогою спеціального килимка для суші, попередньо злегка змочивши вільний край водоростей водою.
  6. Поллємо рол соусом унагі, посиплемо насінням кунжуту.
  7. Наріжемо рулет гострим ножем, попередньо змоченим водою, на 6-8 частин і подамо до столу з соєвим соусом, васабі та імбиром.

Тепер ви знаєте, як створити це просте, але корисне і смачне частування. Можете приготувати його на власній кухні і порадувати своїх близьких! Такі суші чудово підійдуть тим, хто не любить рибу, але хоче ближче познайомитися з японською кухнею. А ще ці роли — справжня знахідка для вегетаріанців і веганів, адже в страві не міститься ніяких продуктів тваринного походження. Можна балувати себе каппа макі і в піст, адже в них немає нічого забороненого, і під час дієти, адже вони корисні та низькокалорійні. Також можна міксувати з іншими видами макі і влаштувати справжню вечірку в японському стилі!