Рецепт макі ролу з крабовим м'ясом Інгредієнти Katana Рецепт макі роллу з крабовим мясом Рецепт макі ролу з крабовим м'ясом
cook_time
Приготування 45 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

 Салат з морською капустою і грибами
Салат з морською капустою і грибами
 Рецепт локшини з куркою в соусі теріякі
Рецепт локшини з куркою в соусі теріякі

Рецепт макі ролу з крабовим м'ясом

М’ясо сніжного краба — справжній делікатес. Зрідка його додають в суші, але частіше за все використовують імітацію — крабові палички. Вони теж мають ніжну текстуру і характерний присмак морепродуктів. Історія сурімі (фаршу з океанічної риби) тягнеться вже майже тисячу років — вперше цей продукт згадувався на початку XII століття. Рецептура якісних крабових паличок за цей час майже не змінилася: м’ясо білої океанічної риби перемелюють, промивають, віджимають воду і спресовують. Виходять щільні рулетики, які зручно використовувати для приготування багатьох страв, в тому числі й ролів. Сьогодні ми хочемо приготувати такі суші разом з вами!

Інгредієнти макі ролу з крабовим м’ясом

Отже, приступаємо до приготування. До складу макі ролу з крабовим м’ясом (для порції 110 г) входять наступні продукти:

Кроки приготування макі ролу з крабовим м’ясом

Приготувати кані макі зовсім нескладно — просто дотримуйтеся наших рекомендацій, і у вас вийдуть найсмачніші роли!

  1. Розріжемо лист норі навпіл і покладемо його на бамбуковий килимок шорсткою стороною догори.
  2. Акуратно викладемо приготований заправлений рис щільним рівним шаром. У фіналі вільними повинні залишитися лише півтора сантиметри верхнього краю листа норі.
  3. Килимок не перевертаємо, порожня частина листа норі повинна бути вгорі. Змастимо рис гострим васабі.
  4. Наріжемо м’ясо краба соломкою. Якщо ви використовуєте крабові палички, можна покласти їх цілими або нарізати брусочками.
  5. Загорнемо рулет за допомогою спеціального килимка для суші, попередньо злегка змочивши вільний край водоростей водою.
  6. Прикрасимо ролл соусом унагі та насінням кунжуту.
  7. Наріжемо рулет гострим ножем, попередньо змоченим водою, на 6-8 частин і подамо до столу з соєвим соусом, васабі та імбиром.

Тепер ви знаєте, як робити роли з м’ясом краба, що здатні захопити ваших знайомих і перетворити будь-який день в невеличке свято. Обов’язково порадуйте себе і своїх близьких смачною стравою!