Рецепт макі ролу з лососем Продукция от Katana Рецепт от Katana Рецепт макі ролу з лососем
cook_time
Приготування 45 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

Рецепт макі ролу з лососем

Сьогодні ми пропонуємо разом приготувати один з популярних різновидів суші — макі рол з лососем. Ця риба давно завоювала серця людей з усього світу завдяки своєму вишуканому смаку, ніжній текстурі, користі та поживності. Тому сяке макі — сет, який замовляють дуже часто. Крім смакових якостей він ще й виглядає в розрізі дуже красиво завдяки м’якоті риби з характерним лососевим кольором. Лосось рідко подають в необробленому вигляді — найкраще підходить слабосолений варіант. Ми пропонуємо підкреслити його смак гострим васабі, не лише подавши його до сету, але й додавши в начинку.

Продукция от Katana

Інгредієнти макі ролу з лососем 

Приступимо швидше до приготування! Згідно з рецептом сякі макі, для створення однієї порції (110 г) нам знадобляться такі інгредієнти:

Рецепт от Katana

Кроки приготування макі ролу з лососем

Приготування макі ролів максимально просте. Для цього потрібно виконати кілька маніпуляцій з продуктами:

  1. Розріжемо лист норі навпіл і покладемо його на бамбуковий килимок або спеціальний килимок для суші шорсткою стороною вгору.
  2. Акуратно викладемо приготовлений заправлений рис щільним рівним шаром. У фіналі вільними повинні залишитися лише півтора сантиметра верхнього краю листа норі.
  3. Килимок не перевертаємо, порожня сторона листа норі повинна бути вгорі. Змастимо рис гострим васабі.
  4. Рибу очистимо від шкіри і кісток, наріжемо соломкою і викладемо по всій ширині аркуша по центру.
  5. Загорнемо рулет за допомогою спеціального килимка для суші, попередньо злегка змочивши вільний край водоростей водою.
  6. Наріжемо рулет гострим ножем, попередньо змоченим водою, на 6-8 частин і подамо до столу з соєвим соусом, васабі та імбиром.

Макі роли — це справжнє відображення аскетичної японської філософії. Це тонкі роли, до складу яких входять традиційні рис, норі та лише один вид начинки, яку потрібно смакувати. Тому основний інгредієнт повинен бути максимально свіжим і якісним, а завдання рису і норі — підкреслити його вишуканий смак.

Порції таких суші виходять невеликими, тому в одному сеті найчастіше об’єднують кілька видів. Для приготування одного рулетика беруть половину листа норі, інакше рол не вийде рівним, а скрутиться у вигляді равлика. Через невелику кількість начинки рулет виходить тонким, тому ми радимо скручувати його дуже щільно.

Крім того, ми хочемо сьогодні поділитися з вами порадами зі своєї практики, які допоможуть вам вибрати лосось для макі ролів. Якість риби для суші має бути на висоті, інакше ви ризикуєте як мінімум зіпсувати страву, а в гіршому випадку — нашкодити своєму здоров’ю. Тому варто дотримуватися простих правил вибору якісного лосося:

  1. Перевірте склад, зазначений на упаковці: там повинні бути лише риба і сіль. Всі хімічні добавки можуть змінювати смак і шкодити здоров’ю.
  2. Якщо в упаковці є вода, відкладіть її: це свідчить або про те, що риба несвіжа, або про те, що її неправильно запакували.
  3. Філе повинно бути характерного ніжно-рожевого кольору. Занадто блідий відтінок вказує на те, що риба перенесла кілька заморожувань та розморожувань, надто насичений — на застосування барвників. Якщо ж колір червоно-коричневий, значить, риба стара.

Перш ніж почати готувати, дістаньте рибу з вакуумної упаковки та дайте їй полежати протягом 20 хвилин — так ви позбавитеся специфічного різкого запаху, який часто утворюється в таких умовах її зберігання.

Тепер ви в будь-який момент можете приготувати макі суші з лососем в домашніх умовах, щоб здивувати сім’ю, порадувати гостей або просто смачно перекусити. Наш рецепт лососевого маки ролу максимально простий і доступний для кожного! Створюйте кулінарні шедеври з нашими рецептами просто на власній кухні!

Рецепт макі ролу з лососем