Скуштуй ще:
З того часу, як роли почали готувати рисом назовні, в них став важливим не лише смак, але й зовнішній вигляд. До клейкого рису добре прилипає кунжутне насіння, ікра тобіко чи масаго, але є ще один варіант панірування — суші зі стружкою тунця. Цей продукт особливо добре поєднується з лососем, тому його часто використовують для начинки цього виду ролів.
Склад суші боніто досить простий. Швидше підготуймо все необхідне та почнемо приготування! Для двох порцій нам знадобиться:
Щоб приготувати рол зі стружкою тунця, нам потрібно пройти кілька етапів. Ми поділимося з вами усіма тонкощами, перевіреними на власному досвіді. Отже, ми починаємо:
У цьому рецепті ми використовували не зовсім звичне панірування — стружку тунця. Щоб її отримати, філе цієї риби спочатку відварюють, щоб видалити надлишок жиру, потім коптять і висушують, доки м’ясо не стане дуже твердим — на це йде від пів року до двох років, в результаті залишається лише п’ята частина ваги продукту. Після цього отримані бруски подрібнюють, використовуючи спеціальний рубанок. Сушена стружка тунця зазвичай використовується для приготування бульйону даші, також її додають у відварений рис або картопляне пюре — на гарячій страві тонкі пластівці ніби пританцьовують. А сушисти знайшли ще одне застосування, яке дуже сподобалося їхнім клієнтам — панірування ролів.
Тепер вам відомий рецепт ролів боніто маки та цікаві факти про тунця. Ми сподіваємося, що ця красива та смачна страва гідно посяде важливе місце серед ваших улюблених страв! Також радимо вам ознайомитися з нашими лайфхаками для приготування азіатських страв!