Боніто роли Продукція катана Рецепти Katana Боніто роли
cook_time
Приготування 45 хвилин
1200
кКал
Белки
11г
Жиры
9,6г
Углеводы
110г

Скоштуй ще:

Боніто роли

З того часу, як роли почали готувати рисом назовні, в них став важливим не лише смак, але й зовнішній вигляд. До клейкого рису добре прилипає кунжутне насіння, ікра тобіко чи масаго, але є ще один варіант панірування — суші зі стружкою тунця. Цей продукт особливо добре поєднується з лососем, тому його часто використовують для начинки цього виду ролів.

Продукція катана

Інгредієнти для приготування ролів зі стружкою тунця

Склад суші боніто досить простий. Швидше підготуймо все необхідне та почнемо приготування! Для двох порцій нам знадобиться:

  • 0,5 листа — норі Katana;
  • 120 г — відварений заправлений рис для суші «Японіка» Katana;
  • 60 г — лосось слабосолений;
  • 40 г — огірок свіжий;
  • 50 г — вершковий крем-сир;
  • 2–3 ст. л. — стружка тунця;
  • Соєвий соус «Для суші» Katana і васабі Katana для подачі.
Рецепти Katana

Кроки приготування суші боніто

Щоб приготувати рол зі стружкою тунця, нам потрібно пройти кілька етапів. Ми поділимося з вами усіма тонкощами, перевіреними на власному досвіді. Отже, ми починаємо:

  1. Розріжемо лист норі навпіл по ширині, використаємо половину листа.
  2. На шорстку сторону листа норі викладемо відварений заправлений рис щільним рівним шаром по всій поверхні, залишаючи верхній широкий край листа порожнім на 1,5 см. Перевернемо заготовку рисом вниз так, щоб вільний край був ближче до нас.
  3. По центру викладемо крем-сир, а також нарізані соломкою овочі та рибу.
  4. Сформуємо рол необхідної форми за допомогою бамбукового килимка.
  5. Запаніруємо отриманий рулет в стружці тунця та наріжемо на 8 рівних частин. Не треба сильно притискати боніто рол — він вийде пухнастим і красивим без зайвих зусиль. Не обов’язково обкачувати рол, можна просто присипати його стружкою — вона добре прилипає до рису.
  6. Подамо з соєвим соусом, імбиром і васабі.
Боніто роли

У цьому рецепті ми використовували не зовсім звичне панірування — стружку тунця. Щоб її отримати, філе цієї риби спочатку відварюють, щоб видалити надлишок жиру, потім коптять і висушують, доки м’ясо не стане дуже твердим — на це йде від пів року до двох років, в результаті залишається лише п’ята частина ваги продукту. Після цього отримані бруски подрібнюють, використовуючи спеціальний рубанок. Сушена стружка тунця зазвичай використовується для приготування бульйону даші, також її додають у відварений рис або картопляне пюре — на гарячій страві тонкі пластівці ніби пританцьовують. А сушисти знайшли ще одне застосування, яке дуже сподобалося їхнім клієнтам — панірування ролів.

Тепер вам відомий рецепт ролів боніто маки та цікаві факти про тунця. Ми сподіваємося, що ця красива та смачна страва гідно посяде важливе місце серед ваших улюблених страв! Також радимо вам ознайомитися з нашими лайфхаками для приготування азіатських страв!