Як використовувати кокосову олію для їжі?

Кокосова олія — популярний азіатський продукт, який активно використовують у багатьох кухнях світу. Це ніжна напівпрозора паста з кокосової м’якоті з м’якою консистенцією та тонким характерним ароматом, яка перетворюється у в’язку рідину за 25 градусах Цельсія. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як використовувати кокосову олію для їжі, щоб зробити ваше щоденне меню більш смачним і корисним!

Користь кокосової олії в кулінарії

Крім того, що цей продукт надає неповторний смак, аромат і консистенцію різним стравам, застосування кокосової олії в їжі приносить вагому користь організму:

  • допомагає поліпшити травлення та прискорити метаболізм;
  • запобігає захворюванням шлунково-кишкового тракту;
  • дозволяє заповнити недолік жирів під час дієт;
  • завдяки антимікробним властивостям допомагає в боротьбі з різними бактеріями та грибками;
  • сприяє засвоєнню вітамінів і мінералів.

Як застосовувати кокосову олію в їжу?

Існує безліч варіантів, з чим їдять кокосову олію, тому ми зібрали для вас кращі з них.

  • Це ідеальна олія для фритюру чи смаження, адже у неї висока точка димлення. Це означає, що вона абсолютно безпечна, оскільки під час приготування не утворюються канцерогени.
  • Досить поширений варіант, як їсти кокосову олію — використовувати її як основу для різних намазок для бутербродів. Наприклад, змішавши з ікрою, ви отримаєте солону, а з корицею чи кокосовою стружкою — солодку пасту. Також із неї виходить чудова горіхова паста в поєднанні з арахісом, фундуком, мигдалем та іншими горіхами.
  • Використовуйте олію замість цукру та вершків або молока для кави — вона досить солодка і жирна.
  • Можна заміняти кокосовою олією вершкове масло — наприклад, додаючи її у гарніри, змащуючи млинці чи використовуючи у випічці. До речі, бісквіти та булочки з додаванням кокосової олії довго не черствіють. Можна змащувати нею форму для випікання.
  • Багатьох людей цікавить, чи можна їсти кокосову олію холодного віджиму. Не тільки можна, а і треба — оскільки олія дозволяє краще засвоювати корисні речовини, варто заправляти нею овочеві та фруктові салати, додаючи відповідні спеції. Тільки потрібно обов’язково довести всі інгредієнти до кімнатної температури, щоб не допустити кристалізації.
  • Можна використовувати продукт при тушкуванні м’яса, морепродуктів, риби чи овочів у якості олії та смакової добавки, а також при приготуванні соусів, супів і гарячих закусок.
  • Це чудовий інгредієнт для кондитерських виробів — із нього отримують смачні цукерки, креми та муси.

В яких кількостях можна їсти кокосову олію?

Хоча користь кокосової олії в їжі дуже висока, важливо пам’ятати, що не можна нею зловживати. Денна норма продукту — до 40 г (2,5 ст. л.).

Якщо ви замислюєтеся, яка кокосова олія краща для їжі, вибирайте кокосову олію Katana. А як використовувати її, щоби ваш щоденний раціон став різноманітнішим і смачнішим, ви дізнаєтеся в наших покрокових рецептах азіатських страв!