Як приготувати сушені морські водорості?
В азіатській кухні широко використовуються різні види водоростей, тому питання, як готувати морську капусту і водорості вакаме часто турбує любителів японської кухні. Сьогодні ми з задоволенням розповімо вам про всі тонкощі!
Як роблять морську капусту і вакаме? Відповідні водорості збирають вручну чи за допомогою спеціальної техніки, після чого їх потрібно відразу ж починати сушити чи консервувати — через високий вміст вологи вони дуже швидко псуються. Через це водорості продаються в сушеному вигляді, тож перед приготуванням їх потрібно обробити, щоб повернути форму та колір. Найчастіше їх замочують на певний час, про який ми напишемо нижче.
Ламінарію замочують приблизно на 3 години, заливаючи теплою водою у співвідношенні 1:20. Перед цим краще нарізати сухі листи на порції, оскільки їх обсяг збільшується у 13 разів. Розбухлі водорості промивають і проварюють протягом декількох хвилин, після чого вони готові до вживання.
Водорості заливають теплою водою або бульйоном у співвідношенні 1:10 приблизно на чверть години, після чого занурюють у дуже холодну воду, можна навіть з кубиками льоду — так зберігають яскравий смарагдовий колір. Вони розбухають, збільшуючись у 4–5 разів, і стають м’якими, злегка слизькими, зберігаючи хрускіт.
Існує безліч варіантів приготування цих продуктів. Ми поділимося з вами найкращими, перевіреними на практиці!
Як приготувати ламінарію:
Як готувати вакаме:
Приготування морської капусти хоча б кілька разів на тиждень — чудовий внесок у своє здоров’я, адже вона має такі корисні властивості:
Вакаме теж дуже корисні для організму:
Тепер ви знаєте, як приготувати морські водорості. Залишилося тільки придбати морську капусту ламінарію чи морські водорості вакаме та почати експериментувати!