Соба – як і скільки готувати?
Соба — це локшина з суміші гречаної та пшеничної муки, що має темний колір і характерний горіховий смак. Пыд час варки ця локшина збільшується вдвоє. Вона досить популярна в дієтичному харчуванні, оскільки насичує швидко та надовго — особливо добре поєднувати її зі свіжими овочами чи овочевим бульйоном. Тому питання «Як варити собу?» дуже актуальне, тож ми з задоволенням відповімо на нього!
Найпростіше знайти відповідь на те, скільки готувати гречані макарони на упаковці, адже час приготування може трохи відрізнятися в залежності від особливостей виробництва локшини. В середньому на варіння триває близько 5 хвилин.
Готувати собу можна кількома способами, але найчастіше її варять, використовуючи каструлю, мікрохвильовку або мультиварку. Варто враховувати, що вага готової локшини збільшується втричі, а готувати її потрібно у великій кількості води — приблизно в 10 разів більше, ніж самої соби. Важливе уточнення з нашого досвіду про те, як правильно приготувати гречану локшину: не варто солити воду, щоб смужки тіста не розповзлися. Краще приправити її вже після приготування.
Як і скільки варити собу, використовуючи каструлю:
Як варити гречану локшину соба, використовуючи мультиварку:
Скільки варити локшину соба в мікрохвильовці:
Тепер ви знаєте, як готувати локшину соба від Katana та можете використовувати її як гарнір чи в інших рецептах для приготування азіатських страв! Тим більше, що вона дуже корисна — соба багата на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, допомагає поліпшити стан волосся, нігтів і шкіри.