Соба - як і скільки готувати Скільки готувати собу?

Соба – як і скільки готувати?

Соба — це локшина з суміші гречаної та пшеничної муки, що має темний колір і характерний горіховий смак. Пыд час варки ця локшина збільшується вдвоє. Вона досить популярна в дієтичному харчуванні, оскільки насичує швидко та надовго — особливо добре поєднувати її зі свіжими овочами чи овочевим бульйоном. Тому питання «Як варити собу?» дуже актуальне, тож ми з задоволенням відповімо на нього!

Скільки вариться локшина соба?

Найпростіше знайти відповідь на те, скільки готувати гречані макарони на упаковці, адже час приготування може трохи відрізнятися в залежності від особливостей виробництва локшини. В середньому на варіння триває близько 5 хвилин.

Як правильно варити гречану локшину?

Готувати собу можна кількома способами, але найчастіше її варять, використовуючи каструлю, мікрохвильовку або мультиварку. Варто враховувати, що вага готової локшини збільшується втричі, а готувати її потрібно у великій кількості води — приблизно в 10 разів більше, ніж самої соби. Важливе уточнення з нашого досвіду про те, як правильно приготувати гречану локшину: не варто солити воду, щоб смужки тіста не розповзлися. Краще приправити її вже після приготування.
Як і скільки варити собу, використовуючи каструлю:

  • Наллємо воду (на 150 г локшини — 1,5 л), доведемо до кипіння.
  • Вкинемо суху локшину, проваримо протягом 4-5 хвилин, періодично помішуючи.
  • Відкинемо готову собу на сито або друшляк і гарненько промиємо холодною водою.

Як варити гречану локшину соба, використовуючи мультиварку:

  • Доведемо до кипіння воду за допомогою режиму «Суп» або «Паста».
  • Викладемо локшину, перемішаємо та дочекаємося, доки вона знову закипить.
  • Проваримо протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
  • Дістанемо та промиємо холодною водою.

Скільки варити локшину соба в мікрохвильовці:

  • Закип’ятимо воду в широкій ємності протягом 3–4 хвилин на середній потужності.
  • Додамо локшину та проваримо протягом 30 секунд. Дістанемо, перемішаємо та проваримо ще 30 секунд. Якщо вона ще тверда, проваримо до повної готовності, кожні 20 секунд дістаючи і перемішуючи.
  • Дістанемо і промиємо холодною водою.

Тепер ви знаєте, як готувати локшину соба від Katana та можете використовувати її як гарнір чи в інших рецептах для приготування азіатських страв! Тим більше, що вона дуже корисна — соба багата на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, допомагає поліпшити стан волосся, нігтів і шкіри.