Поради з нарізання риби для суші та ролів
Головний компонент суші — риба, від неї залежить смак страви та її зовнішній вигляд, тому досить багато уваги приділяється і її правильному вибору, і вірній подачі. Якщо ви хочете дізнатися, як різати рибу на суші, ми з задоволенням поділимося з вами підказками зі своєї практики! З ними у вас все вийде швидко, легко, красиво і смачно.
Якщо ви вирішили приготувати лосося, тунця або сьомгу, то краще за все взяти ніжне свіже філе. Пам’ятайте про те, що перед цим потрібно видалити всі дрібні кістки, а плівки та сухі краї — обрізати. Щоб скибочки виглядали гарніше, особливо, якщо ви використовуєте їх для ролів, враховуйте, що філе лосося чи сьомги має візерунки: реброва частина — смужки, а спинна — ялинку.
Якщо ви не знаєте, як нарізати рибу для суші, ми завжди готові вам допомогти. Оптимальний вибір — тонкі слайси, вони будуть буквально «танути» у вас в роті. Проте для різних видів суші може використовуватися різна нарізка — наприклад, для онігірі потрібні скибочки товщиною 5-10 мм, для темакі — тонкі брусочки, для різних ролів можна нарізати рибу соломкою, а гункі-макі можна наповнити дрібними шматочками рибних обрізків.
Це правило стосується не лише лосося, але також сьомги чи тунця. Покладемо філе на обробну дошку, тримаючи рибу лівою рукою (якщо ви правша). Найкраще робити слайси шириною 3–4 см і товщиною 3–4 мм. Почнемо орудувати ножем, тримаючи його під кутом 30–40 градусів. Одним плавним рухом зробимо зріз, рухаючись від руків’я ножа і до його кінчика. Пам’ятайте про те, що прорізати філе потрібно тільки впоперек волокон, щоб риба не розшаровувалася.
Ще кілька порад, як нарізати рибу на роли:
Тепер ви знаєте, як правильно нарізати рибу для ролів. Сподіваємося, наші поради надихнули вас на кулінарні звершення. Обов’язково ознайомтеся з рецептами азіатської кухні і нашими лайфхаками для приготування азіатських страв, щоб швидше втілити отримані знання в життя!