Як правильно нарізати рибу для суші та ролів?

Готуємо страви азіатської кухні правильно – як нарізати рибу для суші.

Суші і риба – нероздільні частини смачних японських страв, особливо в суші та ролів.  Тому вкрай важливо знати, як нарізати рибу для ролів.

Яка саме частина риби підходить найкраще?

Якщо ви вирішили використати лосося, тунця або сьомгу, то краще за все взяти ніжне і свіже філе. Пам’ятайте про те, що потрібно видалити всі дрібні кістки перед приготуванням.

Якими шматочками найкраще різати рибу на суші?

Оптимальним вибором є тонкі слайси. Тоді вони будуть буквально «танути» у вас в роті.

Як нарізати лосось для суші?

Це правило стосується не тільки лосося, але також сьомги або тунця. Покладіть філе на дошку, тримайте рибу лівою рукою (якщо ви правша). Найкраще робити слайси шириною 3-4 см і товщиною 3-4 мм. Починайте різати, тримаючи ніж під кутом 30-40 градусів. Одним плавним рухом робимо зріз, починаючи від рукоятки ножа і до його кінчика. Пам’ятайте про те, що прорізати філе потрібно тільки проти волокон, щоб риба не розшаровувалася.