Як навчитися скручувати роли?

Спритність рук, і ніякого шахрайства – як правильно скручувати роли.

Багато хто з нас любить японську кухню і часто готують рецепти в домашніх умовах. Ми підкажемо вам кілька секретів, як правильно скрутити рол.

Які пристосування нам знадобляться?

Якщо слідувати «канону», то нам необхідний спеціальний бамбуковий килимок, який бажано обернути харчовою плівкою. Втім, ви можете використовувати “підручні” предмети – пергамент для запікання або фольгу. Головне – скласти їх в кілька шарів для більшої щільності.

Як скручувати роли?

Отже, беремо килимок і половину листа водоростей норі. Кладемо їх шорсткою стороною на килимок. Тепер викладаємо приготований рис рівним і рівномірним шаром, залишаючи 1-1,5 сантиметра вільними з однієї зі сторін. Намагаючись не пошкодити шар, переверніть норі, щоб рис опинився на килимку. Викладіть на середину листа кілька смужок начинки, нарізану соломкою заздалегідь. 

Піднімаємо килимок з того боку, що вільний, і скручуємо його, акуратно притримуючи великими пальцями. Робимо кілька обертів, щоб начинка опинилася усередині, а рис був рівномірно розподілений по всій товщині. Отриманий рулет нарізаємо на 6-8 частин, посипаємо кунжутом і подаємо до столу разом з васабі, імбиром і соєвим соусом.

Тепер ви знаєте, як скручувати роли, так що можете порадувати себе і своїх друзів вишуканим рецептом, втіленим в домашніх умовах.