Салат з морською капустою і грибами

Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як зробити салат з морською капустою та грибами. Ми пропонуємо використовувати японські гриби шиїтаке з вираженим грибним смаком і ароматом, а також деревний гриб муер — ситний і хрусткий. Такий салат можна подавати як самостійне частування або гарнір до м’ясних і рибних страв. Давайте готувати його разом!

Інгредієнти для салату з морською капустою та грибами

Для приготування однієї порції салату нам знадобляться такі компоненти:

Кроки приготування салату з морською капустою та грибами

Приготування цієї страви не передбачає надмірних складнощів, особливо з нашими підказками. Воно складається з таких процесів:

  1. Покладемо ламінарію в теплу воду і доведемо до кипіння. Її необхідно проварити 3-5 хвилин, щоб листи стали м’якими і ніжними, потім промити;
  2. Тепер помістимо шиїтаке в сотейник з водою і доведемо до кипіння. Проваримо на середньому вогні протягом півгодини до стану готовності;
  3. Гриби муер заллємо окропом на 15-20 хвилин;
  4. Промиємо всі продукти під проточною водою, наріжемо максимально тонкою соломкою;
  5. Помістимо всі компоненти в глибоку миску, посиплемо зверху кунжутом і цукром, поллємо рисовим оцтом, кунжутною олією та соєвим соусом;
  6. Ретельно перемішаємо і подамо до столу.

Тепер можна насолоджуватися цією простою, але в той же час вишуканою стравою з яскравими екзотичними нотками. Обов’язково приготуйте її та поділіться цією смакотою з друзями і рідними! У цьому салаті чітко простежується важливе для будь-якого японського блюда поєднання солоного, кислого і солодкого: солоні водорості, кислуватий рисовий оцет і солодкуватий соєвий соус з додаванням цукру. Крім того, завдяки насінню кунжута і кунжутній олії у страві з’являються приємні горіхові нотки.

До речі, салати — досить поширений різновид страв в японській кухні. Але вони сильно відрізняються від популярних європейських — в них досить рідко можна знайти звичні нам свіжі овочі та зелень. Набагато частіше для приготування використовують мариновані або сушені продукти, наприклад, водорості чи гриби. Ще одна відмінність: салати зазвичай їдять за допомогою паличок, а не виделкою чи ложкою. Тому всі інгредієнти нарізають таким чином, щоб було зручно брати їх паличками — дуже тоненькою соломкою, майже ниточками.